Alpe d’HuZes brengt officiële iPhone-applicatie uit

Alpe d'HuZes is een goed doel, waarbij deelnemers zesmaal op een dag de Alpe D'Huez opfietsen. Dit evenement heeft nu een eigen iPhone-app uitgebracht, die nog half af is.

alpe dhuzesDe Alpe d’Huez is een bedevaartsoord voor wielerfans. Heel wat Nederlandse wielrenners trekken in de zomer naar het Franse dorp om de plaatselijke berg te beklimmen, net zoals de renners in de Tour de France.

Maar er zijn ook mensen die er een goed doel aan verbinden. Alpe d’HuZes is een initiatief om geld in te zamelen voor het onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. De eerste editie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van 370.000 euro. In 2007 werd meer dan 1 miljoen bij elkaar gefietst en dat is inmiddels opgelopen tot 12,1 miljoen vorig jaar. Nu is er een officiële app waarmee deelnemers en thuisblijvers het evenement op de voet kunnen volgen.

alpe dhuzes iphoneAlpe d’HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de 1860 meter hoge klim naar Alpe d’Huez wagen. De Stichting Alpe d’HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met geld van Alpe d’Huzes het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. De iPhone-app is nog niet helemaal af. Bepaalde onderdelen zijn nog niet functioneel en er ontbreken linkjes. Toch hebben de ontwikkelaars de app nu alvast uitgebracht, zodat de de supporters alvast hun favoriete deelnemers kunnen instellen. In de toekomstige updates wordt de functionaliteit verder ingevuld. Versie 2.0 is al in de maak, waarbij de kleuren zijn aangepast en de inhoud netter is opgemaakt.

Downloaden: Alpe d’Huzes (gratis)

Meer informatie over Alpe d’Huzes vind je ook op de themawebsite ‘Opgeven is geen optie‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 16:45
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen frankrijk, goede doelen, kanker, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.