Game-update: nieuwe van Donut Games, Circus Pain tijdelijk gratis, Monster Hunter en planking naar de iPhone

Ook de Game-update vol nieuws over games op de iPhone en iPod touch ontkomt niet aan het fenomeen 'planken'. Het is het thema van de game Plank'd, die we behandelen naast Mexiball, Monster Hunter en Circus Pain.

GU WO planking internethypeBen je er al van bekomen dat zelfs Apple Store-medewerkers aan planking doen? Dan komt het volgende vast niet als een schok: het nieuwste internetfenomeen komt ook als game naar de iPhone. Plank’d laat je zelfs liggen op die ene grote gele bol. Dat wordt in het echt wat moeilijk, vermoeden we. Ook in deze Game-update: Monster Hunter gaat Infinity Blade achterna op de iPhone. Donut Games heeft met Mexiball een nieuwe game uitgebracht. En Circus Pain is tijdelijk gratis. Daarin lanceer je jezelf tegen objecten. Zou dat de volgende hype zijn?

Monster Hunter komt naar de iPhone

GU WO Monster Hunter voor iPhone en iPod touchMonster Hunter is een populaire gamereeks voor de PlayStation Portable waarin je met andere spelers grote natuurgebieden doorkruist om monsters te vinden en te bevechten. Uitgever Capcom vindt het tijd om het terrein van de franchise uit te breiden naar de iPhone, maar lijkt voorlopig niet de volledige ervaring te willen brengen. Monster Hunter Dynamic Hunting laat je (bij release in ieder geval) niet met andere spelers online spelen en het lijkt erop dat het ontdekkingselement volledig ontbreekt in deze spin-off. Wat deze Monster Hunter wél is, is een soort Infinity Blade. Je dient de grote monsters tegenover je te bevechten door hun aanvalspatroon te ontdekken. Daardoor leer je te verdedigen en leer je op welke momenten je terug kan vechten. Op die momenten kan je allerlei bewegingen op het scherm maken om terug te slaan. Het lijkt een ideale versie voor een Monster Hunter die slechts één tiende van het origineel kost, maar de vergelijking met Infinity Blade wordt een lastige voor het Japanse drakenvechtspel. Visueel ziet het er jaren ouder uit. Monster Hunter Dynamic Hunting komt uit in de zomer.

Plank’d brengt laatste internethype op de iPhone

GU WO Plank'd voor iPhone en iPod touchZoek even een object in je nabije omgeving uit waar je doorgaans niet op ligt. Gevonden? Goed. Ga erop liggen. Ziedaar. Je bent nu meegeslingerd in de nieuwste – nu al vermoeiende – internethype die ‘planking‘ heet. Ontwikkelaar N3V Games aarzelde geen moment en kondigt nu al een spel aan voor iPhone, iPod touch en Android waarin je op objecten dient te liggen. “Je hebt maar liefst DRIE ervaren plankers waar je uit kan kiezen, er is een EXTREEM score- en combosysteem en er is een VOLLEDIG stadsdistrict waarin je kan planken in grove 2D-pixels en bijbehorende bliepjesmuziek. Oh, en dat is niet alles: je kan zelfs de ZON planken.” Jaja, de makers zijn er alvast rete-enthousiast over op de officiële website, waar je het spel ook in de browser kan spelen als je verouderde Java-software geïnstalleerd hebt. Het spel moet zeer binnenkort uitkomen. Wij liggen er niet wakker van.

Vandaag gratis: Circus Pain

GU WO Circus Pain voor iPhone en iPod touchIn Circus Pain heb je de controle over een kanon waar je een stuntman uit kan schieten. Die stuntman moet zoveel mogelijk pijn hebben voordat hij in zijn netje hoog in de lucht belandt. Dat kan door het kanon te richten op allerlei harde en bewegende obstakels. De uitdaging zit ‘m erin dat het mannetje pijn moet lijden én goed terecht moet komen. Als je schade oploopt zonder goed te landen, klinkt een cynisch tromroffel. In de eerste levels houdt het spel je hand vast en laat het via krijttekeningen zien op welke plek je een kanon moet neerzetten, in welke richting het moet wijzen en hoe hard een schot moet zijn. Daarna is die taak in 55 levens over 6 verschillende werelden aan jou. Je werkt je op van een plaatselijke schuur tot een enorme circustent, en doet dat onder andere door tussendoor op te treden in een wigwam. Dat zet een beetje de sfeer van Circus Pain neer: eigenaardig, macaber en toch vrolijk.
Downloaden: Circus Pain (tijdelijk gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Mexiball

We hebben een speciaal plekje in ons hart voor Donut Games. Hun spelletjes genieten allemaal dezelfde pixel-achtige 2D-stijl en zijn elke keer opgebouwd volgens hetzelfde principe, maar telkens dat ze een spel uitgeven, vraag je jezelf: waarom is dit nog niet eerder verzonnen? In Mexiball breng je ballen van gelijke kleuren bij elkaar in allerlei buizen en dat moet je in zo min mogelijk handelingen doen. De Move-O-Meter mag namelijk niet overschreden worden. Hoe minder de balk verbruikt is, hoe meer punten je krijgt. Mexiball is van zichzelf niet moeilijk – misschien zelfs wel te makkelijk – maar de uitdaging om een goede score neer te zetten op een puzzel is groot. Het is niet de beste uit de stal van Donut Games, maar caramba, ze hebben opnieuw een verslavend spelletje gemaakt.
Downloaden: Mexiball (€0,79, universele app)

Wist je dat we elke dag een Game-update brengen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 18:43
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, monsters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.