Albumatic: samen een foto-album maken op locatie

Albumatic is een app waarmee je foto's kunt delen met anderen. De nieuwe app is gericht op groepen die op dezelfde locatie zijn, bijvoorbeeld tijdens een feestje.

albumaticAlweer een app om foto’s te delen? Ja, maar deze is anders, zeggen de makers. Geen vlotte filtertjes, geen sociaal netwerk of commentaar van buitenstaanders. Albumatic draait om het maken van een gezamenlijk foto-album met vrienden die op dezelfde locatie zijn. Iedereen met een iPhone kan meedoen. Albumatic is een variant op Apple’s gedeelde fotostream, maar dan in een app. Je kunt foto’s delen met vrienden als je op een feestje bent, zonder dat je je druk hoeft te maken wat je ouders of toekomstige werkgevers ervan denken. Op die manier foto’s delen is verstandiger dan ze op Facebook zetten, waar ze je jaren later nog kunnen achtervolgen. Ideaal dus voor foto’s waarop je met een bezopen kop aan het oor likt van iemand die je net hebt ontmoet. Albumatic wordt gemaakt door een start-up onder leiding van Adam Ludwin en Devon Gundry.

albumatic fotosLudwin was eerder actief als investeerder van Vine, de videodienst die door Twitter werd overgenomen en daarna met veel tamtam in de markt werd gezet. Ludwin heeft zoveel vertrouwen in de app, dat hij zijn andere activiteiten wat meer aan de kant heeft gezet. Niet dat al z’n projecten succesvol waren, want Ludwin probeerde ook de Twitter-app Fame in de markt te zetten, maar dat mislukte omdat Twitter dwars lag.

Albumatic biedt de app gratis aan en belooft dat er geen advertenties in komen. Hoe er wel geld verdiend gaat worden, dat laten de makers nog even in het midden. Ook blijft het nog even de vraag of Albumatic meer succes gaat hebben dan het jammerlijk mislukte Color (je weet wel, de dure foto-app van 41 miljoen waarvan het personeel later door Apple is overgenomen). Ook kun je je afvragen of je genoeg mensen op een feestje kunt overhalen om Albumatic te gaan gebruiken, terwijl de wat minder tech-savvy vrienden al moeite hebben om Instagram te gebruiken.

Downloaden: Albumatic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2013, 12:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.