Was It Worth It: iPhone-app bepaalt hoe zinvol je bezig was

Was It Worth It is een app voor mensen die projecten doen en zich afvragen of het allemaal wel de moeite is. Je kunt het gebruiken voor projecten in het dagelijks leven (op bezoek gaan bij je schoonmoeder, de buurman helpen met het schilderen van het tuinhek), maar eigenlijk richt de app zich op werkende […]

was it worth itWas It Worth It is een app voor mensen die projecten doen en zich afvragen of het allemaal wel de moeite is. Je kunt het gebruiken voor projecten in het dagelijks leven (op bezoek gaan bij je schoonmoeder, de buurman helpen met het schilderen van het tuinhek), maar eigenlijk richt de app zich op werkende mensen: freelancers en mensen voor hun werkgever projecten moeten uitvoeren. Twijfel je of het allemaal wel zo leuk is, dan kun je de activiteiten tegen elkaar afzetten: hoe leuk was het om te doen, deed je er nieuwe kennis mee op en leverde het ook nog geld op? Dan scoort het project hoog in de ‘Was It Worth It’-index.

was it worth it schermDe app helpt je om terug te kijken op uitgevoerde projecten en te kijken wat je ermee opgeschoten bent. Het doel is om in de toekomst betere keuzes te kunnen maken. Het is een alternatief voor het bijhouden van een dagboek, waarin je opschrijft wat de leuke en minder leuke dingen waren van een project, maar waarbij je achteraf eigenlijk geen vergelijkingsmateriaal hebt. Sta je voor een studiekeuze of wil je van baan veranderen, dan kan Was It Worth It ook van pas komen, al is het wel zo dat deze app vooral terugkijkt op eerdere ervaringen. Was It Worth It is daarom niet te vergelijken met Lift, waarbij je vooruit kijkt naar doelen doe je wilt bereiken.

Met schuifknoppen geef je aan in hoeverre een project bijdroeg aan je geluk, kennis en rijkdom. Het is in de app ook mogelijk om meerdere projecten ten opzichte van elkaar te vergelijken, door ze samen in één categorie te zetten. Vervolgen sorteer je op projecten die op alle punten de meeste voldoening gaven, of projecten die op de factoren ‘Fun’, ‘Knowledge’ of ‘Money’ het hoogst scoren.

Downloaden: Was It Worth It (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2013, 11:32
Categorie Productiviteit
Onderwerp projectmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.