Al Gore brengt Our Choice uit, iPad-app over klimaatverandering

Na An Inconvenient Truth praat Al Gore de kijker opnieuw bij over de problemen van klimaatveranderingen. Our Choice is een deftige iPad-app bomvol content en indrukwekkende techniek, waaronder dertig infografieken waar je zelf mee kan spelen.

iPad Al Gore Our Choice wereldbolOur Choice gaat verder waar An Inconvenient Truth ophield“, zegt milieuactivist Al Gore in de videopresentatie van zijn nieuwe universele app voor de iPad en iPhone. Our Choice is een totaal interactief magazine met tekst en uitleg, 250 foto’s, vijftig minuten aan documentairevideo’s en dertig grafieken en tabellen waar je zelf mee kan spelen. Dat gedeelte is mogelijk gemaakt door de nieuwe techniek van Push Pop Press. Met Our Choice wil Al Gore iedereen nogmaals wijzen op de problematiek van klimaatverandering, maar ook bij hem gaat voor niets de zon op: de applicatie kost vier euro en dat is nog maar de introductieprijs.


De app is ongelooflijk fraai gemaakt. Je kan elke foto en video bij een tekst vastpakken en vergroten, maar ook met een pinch-beweging verkleinen en verslepen, om ‘m bijvoorbeeld in een hoekje te houden naast een tekst. Het is misschien nergens voor nodig maar de techniek is erg indrukwekkend. Ook de indeling van de hoofdstukken mag een voorbeeld zijn voor andere magazines op de iPad. Je scrollt fullscreen tussen de hoofdstukken/artikelen. Als je stil staat bij eentje, verschijnen aan de onderkant van het scherm de pagina’s in dat hoofdstuk die je makkelijk kan vergroten. Vanuit die pagina kun je weer fullscreen tussen pagina’s scrollen.

Elke foto bevat gegevens van waar hij is gemaakt. Al Gore voorzag onderwerpen zelf van audiocommentaar, maar dat is nog eigenlijk de minst indrukwekkende functie van de applicatie. Net als An Inconvenient Truth smijt Our Choice met krachtige taal. Lees de eerste zin van de App Store-beschrijving maar eens: “Al Gore’s Our Choice verandert de manier waarop we boeken lezen. En waarschijnlijk ook de wereld.” Hoe indrukwekkend Our Choice voor de iPad, iPhone en iPod touch ook in elkaar mag steken; een genuanceerde en relativerende kijk op zaken is het misschien niet helemaal.

Downloaden: Our Choice (tijdelijk €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2011 om 11:22
Onderwerp
Categorie
Boeken
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.