Air Video krijgt update: overal toegang tot je filmcollectie thuis

Air Video is een applicatie voor de iPhone, waarmee je overal ter wereld je filmcollectie thuis onder handbereik hebt. Vooraf converteren hoeft niet, dat gebeurt realtime.

air videoDe iPhone-applicatie Air Video heeft een update gekregen, waardoor deze handige applicatie ook voor de iPad geschikt is. Het is een universele applicatie die je na aanschaf op beide apparaten mag installeren. Air Video is voor iPhone-bezitters ook interessant, want het is een stuk goedkoper dan de concurrerende applicatie OrbLive (€7,99). Met Air Video kun je naar je filmcollectie thuis kijken, zonder dat je de films eerst hoeft te converteren. Bijna alle formaten worden ondersteund.

Air Video is een uitkomst voor mensen die maar beperkte opslagruimte op hun iPhone hebben of veel video’s hebben die standaard niet geschikt zijn om op de iPhone af te spelen, zoals .avi-filmpjes. Allemaal omzetten is een gigantisch karwei, dus daar begin je maar niet aan (en bovendien heb je dan alle filmbestanden dubbel). Air Video stelt wel een aantal eisen: je hebt een UPnP of NAT-PMP compatibele router nodig, minimaal firmware 3.0 en de video’s mogen niet zijn voorzien van DRM.

air videoOp de website van de ontwikkelaar download je de benodigde desktopsoftware (FFmpeg), voor Mac OS X Leopard en Microsoft Windows. We hebben wel eens eerder aandacht besteed aan Air Video; door de iPad-compatibiliteit is deze applicatie opnieuw in het nieuws.

Downloaden: Air Video (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 21:58
Categorie Amusement
Onderwerpen air video, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.