Air Video: bekijk overal ter wereld je filmcollectie op de iPad

Air Video is een nieuwe applicatie voor de iPad, waarmee je overal ter wereld je filmcollectie thuis onder handbereik hebt. Vooraf converteren hoeft niet, dat gebeurt realtime.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

air video iconAls je wel eens OrbLive of EyeTV hebt gebruikt, heb je vast interesse in de ‘nieuwe’ iPad-applicatie Air Video. Daarmee kun je overal ter wereld naar je videocollectie thuis kijken. Het maakt niet uit of de video’s in ongeschikt formaat zijn: je hoeft ze niet om te zetten. Air Video is een uitkomst voor mensen die maar beperkte opslagruimte op hun iPad hebben. Je hebt nu complete films binnen handbereik en je kunt kijken naar al je films zonder dat je ze lokaal hoeft op te slaan. Air Video bestond al voor de iPhone, maar is nu aangepast voor de iPad.

Air Video ondersteunt bijna alle formaten en converteert de video’s realtime. Je kunt meteen kijken terwijl de video wordt omgezet.

air videoEr gelden wel wat voorwaarden: je moet thuis een UPnP of NAT-PMP compatibele router hebben staan, zodat Air Video de port-forwarding kan instellen. Ook heb je minimaal firmware 3.0 nodig en mogen de video’s niet voorzien zijn van DRM-bescherming. Op de website van de ontwikkelaar download je de benodigde desktopsoftware (FFmpeg), voor Mac OS X Leopard en Microsoft Windows. Air Video is een stuk goedkoper dan OrbLive (€7,99) dat nog niet voor de iPad is aangepast. Omdat het een universele applicatie is kun je Air Video na aanschaf zowel op je iPhone als op de iPad installeren.

Downloaden: Air Video (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 2:24
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ipad, recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.