Afdaling: wintersport-app houdt je statistieken op de piste bij

De Nederlandse app Afdaling houdt je afstand, snelheid en locatiegegevens op de piste tijdens wintersport bij en toont de gegevens achteraf in grafieken en in Google Maps. Het maakt niet uit of je met snowboard of ski's gaat.

Afdaling iPhone skiën snowboarden iPhoneDe Nederlandse applicatie Afdaling komt nèt te laat voor onze lijst met 5 leukste iPhone-apps voor op Wintersport en misschien ook wel te laat voor je wintersportvakantie. Toch is de app van Gerhard Bos het beschrijven alsnog waard. De gisteren uitgebrachte update zorgt ervoor dat Afdaling je aftocht van de piste met snowboard of ski’s nauwkeuriger dan voorheen registreert. De app houdt je snelheid bij en brengt je sessie met allerlei gegevens in beeld.

Het is beslist niet de enige app die op dit gebied voor de iPhone is te verkrijgen. Zo namen we in ons overzicht met 5 beste wintersport-apps al Ski Tracks en Maps 3D (zie link hierboven) op, die eveneens je beweging op de piste bijhouden. Afdaling is wel de eerste app dat dit concept met verve naar het Nederlands vertaalt. Bovendien ziet de app er lekker fris uit.

Afdaling laat zich vanaf het opstarten eenvoudig gebruiken. Linksonder zie je op hoeveel meter nauwkeurig de GPS van je telefoon werkt. Met de groene Start-knop zet je de tellers aan het werk. De app houdt dan bij hoe snel je daalt, wat je gemiddelde snelheid is, op welke hoogte je zit en wat je maximaal behaalde hoogte is. Ook zijn er twee vakken die je afgelegde afstand en tijdsduur van die run weergeven. Je hoeft maar op Stop te drukken en je afdaling wordt opgeslagen. Dan is hij onder het middelste tabblad te achterhalen. Pas daar heb je de mogelijkheid de afdaling een naam te geven. Immers wil je daar op de piste zelf niet teveel tijd aan kwijt zijn.

Je kan een run over meerdere afdalingen laten lopen. In het overzicht laat de app dan zien hoeveel afdalingen je in je run hebt gedaan. Ook berekent de app de maximale helling van de piste, naast de gegevens die ook al tijdens de tocht worden weergegeven. Vier knoppen daaronder onthullen extra functies. Met Trajecten zie je de verschillende onderdelen van je sessie (lift en afdaling), met Kaart wordt je route in beeld gebracht op de satelliet-weergave van Google Maps, Grafieken brengt je snelheid en hoogte over je sessie in beeld en de Deel-knop tenslotte, laat je de resultaten rondschreeuwen op Twitter, Facebook en via e-mail. Met het tabblad instellingen kan je bepalen hoe de gegevens gedeeld worden via e-mail: als Google Maps/ Earth-bestand (KML) of als GPS Exchange Format (GPX).

Welbeschouwd biedt Afdaling precies dezelfde functies als het eerder aangehaalde Ski Tracks. Ook de prijs komt overeen. Ski Tracks heeft als uniek verkooppunt nog wel dat je direct foto’s kan schieten vanuit de applicatie. Deze nieuwe Nederlandse productie groepeert de gegevens echter veel overzichtelijker en presenteert de statistieken bovendien in de moerstaal.

Downloaden: Afdaling (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 14:45
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen snowboarden, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.