Roosters: iPhone-app toont welke les je hierna hebt

Roosters is een handige nieuwe app voor de iPhone en iPod touch voor op de middelbare school. Het laat je elke nieuwe periode eenvoudig en overzichtelijk het vak en het lokaal in het lesrooster invullen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Roosters iPhone app voor lesroosters headerJe kan je nieuwe lesrooster elke periode blijven printen en raadplegen tot het een verfrommeld vodje is, maar je kan het ook op je iPhone invoeren in een daarvoor bestemde app. Dat dacht Jordy Versteeg, die de app Roosters (officieel gevolgd door een uitroepteken) voor de telefoon en iPod touch uitbracht. De toepassing biedt van zichzelf al een indeling van tien lesuren per dag. Je hoeft zelf alleen nog maar in te voeren welk vak je daarin hebt en in welk lokaal het plaatsvindt.

Geen huiswerk, geen checklist voor je leeslijst en geen functie om aantekeningen te maken voor je profielwerkstuk. Roosters is een uitgeklede app en daarom lekker eenvoudig in gebruik voor alle middelbare scholieren. Je ziet er het lesrooster van je hele week in terug en kan die met een aparte knop aanpassen. Dat is alles. De enige poespas die erop zit, is dat je aan de onderkant van het scherm de huidige datum en de tijd kan raadplegen.

Roosters iPhone app voor lesroosterIn een zwart hoofdscherm toont de app de weekdagen met daaronder de functie Roosterwijziging, waarin je veranderingen kan doorgeven. De overzichten per dag hebben een witte achtergrond met zwarte letters. Om het niet te complex te maken, staan er geen tijden voor de lessen aangegeven. De lessen worden onderverdeeld in 1ste tot 10de uur. De vakken daarachter kan je natuurlijk zelf invullen. In beeld verschijnt dan een leeg tekstvak waarin het de bedoeling is dat je er de les en het lokaal invult. Naar eigen gelieven kan je er ook iets anders invoeren. Je kan en hoeft de vakken namelijk niet te selecteren uit een lijst, maar vult ze handmatig in.

Er zijn al wat apps voor de iPhone uit waarmee je een lesrooster kan raadplegen, maar die zijn steeds gebonden aan al dan niet geautomatiseerde processen van één school. Roosters lijkt de enige app in zijn soort te zijn en is een handige oplossing om je rooster altijd op zak te hebben. Totdat er een app is waarvan je school de gegevens al invult natuurlijk…

Downloaden: Roosters! (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 22:27
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.