Adobe Reader biedt nu cloudopslag via Acrobat.com

De iPhone-applicatie Adobe Reader heeft een update gekregen, waardoor hij voortaan bestanden kan downloaden en uploaden van en naar de cloud-dienst op Acrobat.com

Adobe Reader CloudAdobe Reader voor iOS heeft een update gekregen, die het mogelijk maakt om voortaan bestanden op te slaan in een cloud-map op Acrobat.com. Hierdoor is het gelijk ook makkelijker om een bestand op een computer te openen in de applicatie. Door in te loggen op de site en een bestand in je cloud-map te zetten, kun je hem makkelijk downloaden en bekijken vanuit de iOS-app.

De bestanden opgeslagen op Acrobat.com verschijnen in een nieuw tabblad binnen de app. Door op een bestand te tappen wordt hij gedownload, zodat je hem vanuit de app kunt bekijken. Maak je in het opgeslagen bestand notities en markeringen, dan wordt de gewijzigde versie in zijn volledigheid weer naar de cloud-dienst verstuurd.

De update bevat verder de volgende veranderingen:

  • Onlineformulieren invullen en opsturen met Adobe FormsCentral
  • Berekeningen met behulp van een hiërarchische structuur in de formuliervelden
  • Verticale en Aziatische tekst selecteren en markeren
  • Documenten met rechtenbeheer en dynamische watermerken bekijken
  • Opmerkingen en formulieren afdrukken via AirPrint
  • Minder opvallende paginanummerweergave

In de Nederlandse updategegevens wordt geen melding gedaan van iPhone 5-ondersteuning. In de Engelse tekst is dit echter wel het geval. Uit praktijktests blijkt ook dat de applicatie voortaan de volledige resolutie van de iPhone 5 ondersteunt.

Downloaden: Adobe Reader (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 14:25
Categorie Zakelijk
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.