PanoPerfect: panorama’s delen op iPhone

PanoPerfect is een nieuw Instagram-achtig sociaal netwerk voor de iPhone waarmee je eigen panoramafoto's aan andere kan showen.

PanoPerfect iPhone panoramafoto's delenWat Instagram doet voor het delen van vierkante foto’s, wil PanoPerfect klaarspelen voor panorama’s die je met iOS 6 kan maken. De nieuwe iPhone-app legt zich toe op het uploaden van panoramafoto’s, die je zo kan tonen aan andere gebruikers die ze kunnen liken en becommentariëren. De toepassing doet vooral geen moeite iets extra’s te introduceren. In tegenstelling tot Instagram, kan je geen diepte-effect aanbrengen en zijn er ook geen kleurenfilters. PanoPerfect is meer een showcase.

De app vult daarmee een gat in de markt, want er is eigenlijk nog niet echt een goede plek om panoramafoto’s tentoon te stellen. Op Facebook en Twitter kan je de platen misschien gebruiken als achtergrond van je profielpagina, maar als losse foto op de sociale netwerken, in weblogs of zelfs per e-mail, vallen de brede foto’s altijd een beetje weg omdat ze weinig hoogte hebben. PanoPerfect haalt zijn neus op voor vierkante uitsneden. Je treft alleen de liggende platen in de app. Als je erop drukt, duiken ze op in volledig scherm in de liggende houding van de iPhone.

PanoPerfect doet zijn naam in volledig scherm helaas geen eer aan. In plaats van dat de foto het hele scherm inneemt, staat hij los van de schermranden. Je kan hem inzoomen, maar daarbij verschuift de foto makkelijk van onder naar boven in beeld. Bovendien valt de kwaliteit van de ingezoomde foto tegen. En om nog meer teleur te stellen: het constante schakelen van portretstand naar liggende houding van de iPhone of iPod touch, is best irritant. Als PanoPerfect haar foto’s ingezoomd in een hogere kwaliteit ‘vast’ in beeld zet (met een uitzoommogelijkheid), ongeacht de oriëntatie van de iPhone, wordt het een veel prettigere app.

PanoPerfect gebruikersprofiel PanoPerfect foto met reacties

Toch weerhoudt het de gebruikers er niet van nu al levendig op elkaar te reageren en elkaars foto’s te liken. In het tabblad met populaire foto’s, prijken panorama’s met ongeveer veertig likes en complimenten van andere gebruikers. Als je inlogt, kan je zelf ook een duit doen in het zakje en heb je meteen wat aan de tabbladen Feed (stroom van eigen foto’s en van mensen die je volgt), Upload en Profile. Met het zoek-tabblad kan je zowel op andere gebruikers als trefwoorden zoeken. Reacties, likes en nieuwe volgers krijg je per pushbericht binnen.

PanoPerfect kan met eenvoudige aanpassingen aangenamer worden in gebruik, maar het idee van de applicatie is sterk. PanoPerfect kan maar zo je nieuwe uitlaatklep worden als je gecharmeerd bent van het maken van de breedtefoto’s.

Downloaden: PanoPerfect (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 13:33
Categorie Fotografie en video
Onderwerp panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.