AD WK Wekker: opstaan met voetbalnieuws

AD WK Wekker is een speciale iPhone-app die je elke dag wekt met voetbalnieuws over het WK Voetbal 2014 in Brazilië.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AD Wekker iPhone WK voetbal 2014Nog een kleine maand te gaan, maar het WK Voetbal klopt al aan. De eerste WK-apps (WK 2014 en WK 2014 Pro) laten zich al zien in de hitlijsten van de App Store en van de NOS weten we dat de nieuwsorganisatie met een aparte WK-app zal komen. Het is niet het enige nieuwsmedium dat op de aanstaande oranjekoorts wil meeliften. Het Algemeen Dagblad brengt nu al de AD WK Wekker uit. Word wakker met het Wilhelmus en lees meteen het laatste voetbalnieuws over het toernooi in Brazilië.

Het is op zijn minst opzienbarend dat er nu pas een app is die het momentum van de krant vertaalt naar een applicatie: als compagnon bij het opstaan. Vroeger las je de krant bij het ontbijt, nu lees je geselecteerd nieuws op het eerste wakkere moment van de dag: na het wegdrukken van de wekker. Algemeen Dagblad experimenteert er een zomer lang mee, maar alleen voor abonnees van de (digitale versie van de) krant.

De wekkerfunctie is door iedereen te gebruiken, met de restricties die wekkerapps hebben op de iPhone of iPad. Je hoort de wekker alleen als je het geluid van het toestel (hard) hebt aanstaan en de modus niet storen uit staat. Om het een beetje leuk te houden, kies je uit zes verschillende geluiden. Naast het Wilhelmus, word je wakker met Aanvalluh!, Goal Goal Goal, een juichend stadion, het eindsignaal van een wedstrijd of de Samba Wilhelmus – waarin het Nederlandse volkslied wel erg goed verstopt zit. De snoozetijd en automatische herhaling heb je ook voor het zeggen.

AD WK Wekker opstaan AD WK Wekker voetbalnieuws

Je krijgt elke ochtend een select aantal voetbalberichten voorgeschoteld, waarbij het AD zoekt naar een balans tussen nieuws, foto’s en sfeerimpressies. Er is een dagelijkse WK-strip en redacteur Maarten Wijffels heeft een exclusieve rubriek. Aan de onderkant van de berichtenstroom waar je doorheen veegt, vind je een aankondiging van wat je later in de krant leest. Omdat de applicatie in de app AD WK Wekker wordt genoemd en in de App Store staat als AD Wekker, zou het wel eens een voorzet kunnen zijn naar een algemene nieuwswekker.

Downloaden: AD Wekker (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:25
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws, Sport
Onderwerpen kranten, voetbal, wekker, wk 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.