ICS Monument Valley iPad iPhone header GvdW

iCulture speelt: Monument Valley succes, Spil Games gaat mobiel en coöp in Badland

Het Nederlandse Spil Games richt zich nu op iPhone en iPad-games, Badland heeft coöperatieve spelstand en Monument Valley is 500k verkocht!

ICS Monument Valley iPad iPhone header GvdWEen iCulture speelt met hoogte- en dieptepunten vandaag. Het Nederlandse Spil Games maakte vandaag bekend dat er nog dit jaar minstens 90 mensen ontslagen zullen worden. Maar er is ook goed nieuws: Monument Valley heeft een mijlpaal bereikt met een half miljoen verkochte exemplaren. Wij rekenden even snel uit hoeveel geld dat ontwikkelaar Ustwo oplevert. Ander geweldig nieuws is dat de populaire platformgame Badland nu ook een samenwerkinsstand heeft, op één touchscreen.

Ontslagen bij Nederlandse Spil Games

Spil Games My Dolphin ShowSlecht nieuws bij het Nederlandse Spil Games vandaag. De Hilversumse maker van allerlei casual games voor in de webbrowser heeft bekendgemaakt dat er dit jaar nog 90 voltijdbanen komen te vervallen. Omdat er ook parttime contracten kunnen zijn, kan het aantal personen dat de bons heeft gekregen, nog hoger zijn redeneert Tweakers. Voor de iPhone en iPad betekent het vreemd genoeg dat we wellicht méér van Spil Games zullen horen.

De maker en ook sitebeheerder van casual games zegt zich na de reorganisatie minder op de desktop te willen richten en meer op smartphone en tablet. Je kan al wel verschillende games spelen in de browser op het touchscreen, maar van games die je kan downloaden op iPhone en iPad is geen sprake. Wellicht dat we titels als Magic Solitaire World en My Dolphin Show binnenkort in de App Store kunnen verwachten. We wensen de medewerkers van Spil Games succes bij het vinden van een nieuwe baan!

Monument Valley bereikt mijlpaal

Monument Valley Escher levelMonument Valley is 500.000 keer verkocht in de eerste maand. Dat heeft ontwikkelaar Ustwo Games bekendgemaakt over haar schitterende iOS-puzzelgame, met omgevingen die doen denken aan het werk van M.C. Escher. Omdat de game tot nu toe alleen is verkocht op de iPhone, iPod touch en iPad en Apple 30 procent van de opbrengst pakt op verkopen in de App Store, is de opbrengst van Monument Valley goed uit te rekenen. Die bedraagt maar liefst 1.250.000 euro en dat zal gamers van het oude stempel als muziek in de oren klinken. Het betekent dat er nog steeds een markt is voor prachtige games die géén gebruiken maken van in-app aankopen.

We benoemden Monument Valley eerder dit jaar tot Game van de Week en roemden het vernuft en de vormgeving van de puzzels, de manier waarop heel subtiel een verhaaltje door het spelen is verweefd en de grote afwisseling in levels. Los van onze nominering, rekenen we er ook op dat Monument Valley later dit jaar met een Apple Design Award aan de haal gaat. Maar dat het ook twee jaar aan ontwikkelkosten kan compenseren door goed te verkopen, dat zal Ustwo wellicht nog meer bevallen.

Downloaden: Monument Valley (€3,59, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Samen spelen in Badland!

Badland vier spelers iPad iPhoneAls we het toch over grote aantallen spelers hebben: door met Badland, goed voor naar eigen zeggen 10 miljoen spelers op iOS en Android. De game voor de iPhone en iPad kreeg vandaag een geweldige update die meteen naar meer smaakt. Behalve alleen spelen door loodzware levels en tegen elkaar spelen met maximaal vier man op één touchscreen, is er nu een tussenvorm bij gekomen. Je kan de eerste Badland-wereld coöperatief spelen! Dus niet tegen anderen, maar met anderen! De eerste 40 ‘day one’ levels zijn speciaal aangepast voor de meerdere spelers en we hopen dat de volgende, zo moeilijke werelden snel volgen.

Maar update 15 van Badland houdt daarmee nog niet op. De applicatie ondersteunt nu namelijk ook de aansluiting van meerdere controllers, ook als andere spelers nog wel op het beeldscherm willen tikken. Die samenwerking is een primeur bij Badland. Om er nog maar een schep bovenop te doen, heeft Badland nu 120 nieuwe missies en 7 nieuwe beloningen.

Downloaden: BADLAND (€3,99, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2014, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen badland, iculture speelt, monument valley

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.