8mm Vintage Camera maakt iPhone-video’s in retrostijl

8mm Vintage Camera geeft een effect zoals Instagram of Hipstamatic, maar dan voor video's. Krassen en vlekken geven een verouderd effect aan de video's.

8mm vintage cameraHipstamatic en Instagram zijn populaire foto-applicaties voor de iPhone waarmee je je foto’s een retro-uiterlijk kunt geven. Voor video’s is er nu ook zoiets: de applicatie 8mm Vintage Camera. Hiermee maak je videoclipjes die je met de filters een apart effect geeft. Dit gebeurt realtime, terwijl je aan het filmen bent. Je hebt de keuze uit filters met namen als 70s, Sakura, XPro, Siena en 1920. Ze zorgen voor stof en krassen op de film en geven een verouderingseffect aan de beelden.


8mm vintage camera iphoneNaast de verschillende filters heb je ook nog de keuze uit meerdere lenzen. De applicatie gebruikt de camera aan de voor- of achterzijde van de iPhone 4, eventueel met gebruik van de flitser. Op de iPhone 3GS en de vierde generatie iPod touch werkt 8mm Vintage Camera overigens ook, mits je iOS 4.1 of hoger hebt geïnstalleerd. De video’s sla je op in de camerarol of je uploadt ze vanuit de app meteen naar YouTube.

Downloaden: 8mm Vintage Camera (€1,59)
Tipgevers: Frank en Peter (via Twitter)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.