30 APPril: iPhone-app toont drukte in Amsterdam op Koninginnedag

De iPhone- en Android-app 30Appril laat op Koninginnedag zien hoe druk het is in Amsterdam en verstuurt pushberichten om je te verplaatsen.

30Appril Koninginnedag drukte AmsterdamEen kaart met de drukke plekken in Amsterdam op 30 april, dat moet de nieuwe iPhone-app 30 APPril laten zien. De applicatie is een initiatief van de politie en is verkrijgbaar voor iOS en Android. Zoveel mogelijk mensen dienen hem te gaan gebruiken: als er 20.000 gebruikers zijn op Koninginnedag, kan er een accurate weergave van de mensenstroom worden gemaakt. Als het te druk wordt op de plek waar je bent en beter ergens anders heen kan gaan, ontvang je optioneel een pushbericht in de app. De applicatie is afgeleid van een app die tijdens de Olympische Spelen in Londen de drukte in kaart bracht.

Behalve een indicatie van de drukte, zie je ook verschillende points of interests op de kaart aangegeven. Zo zie je onder andere politiestandplaatsen, EHBO-posten en toiletten. Het programma van wat er in de stad is te beleven, is op te vragen in het centrale tabblad en je kan tweets volgen van de politie Amsterdam, Amsterdam, de NS, Waternet en GVB Actueel in de toepassing. Algemene berichten en meldingen voor bijvoorbeeld openbaar vervoer lees je in een apart tabblad.

30Appril kaart POI's 30Appril berichten algemeen

30 APPril is niet de enige applicatie die de drukte in de stad zal laten zien. Vaarders en bootbezitters kunnen dan een indruk krijgen van de drukte en problemen in de onlangs door ons besproken app VaarWater 2 van Stichting Waternet. Die applicatie haalt haar indicatie uit eigen observaties en meldingen van gebruikers. 30 APPril hanteert een systeem dat met name door Duitse universiteiten is gebouwd.

Downloaden: 30 APPril (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 10:56
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, appril, koninginnedag, watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.