10K Pro: leer 10 kilometer hardlopen met je iPhone

Met de app 10K Pro leer je 10 kilometer hardlopen aan één stuk. De app traint je in 12 weken, zodat je het hardlopen langzaam opbouwt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

10k pro icoonZodra het weer beter wordt, is het tijd om te gaan hardlopen. Twaalf weken heb je maar nodig om van een wandelende hark te veranderen in een snelle atleet die 10 kilometer aan één stuk rent. De app 10K Pro gaat je daarbij helpen. Er zijn wel meer van deze apps in de App Store te vinden, maar 10K Pro bespreken we omdat ‘ie momenteel gratis is. De app is geschikt voor nieuwe hardlopers en voor mensen die al een 5K achter de rug hebben. Je gaat drie dagen per week trainen, waarbij de afstand langzaam wordt opgebouwd, zonder dat je meteen tegen blessures aanloopt.

10k proDe app bevat trainingen met een lengte van 30 tot 70 minuten. Nu denk je misschien: 70 minuten doen over een afstand van 10 kilometer, is dat niet wat lang? Dat zit zo: als beginnende loper mag je wandelen en hardlopen ook afwisselen, zodat je hartslag binnen de perken blijft. En niet iedereen is in staat om binnen een uur 10 kilometer af te leggen. Bovendien moet je rekening houden met 5 minuten warm-up en 5 minuten cooldown. Een grafiek laat zien of je op schema zit en om nog extra te motiveren krijg je badges en beloningen. Een audiocoach vertelt je tijdens het hardlopen wanneer je moet wisselen tussen wandelen en hardlopen. Een reminderfunctie voorkomt dat je je training vergeet.

Downloaden: 10K Pro (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 18:43
Categorie Sport
Onderwerpen hardlopen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.