Zomerweer op de iPhone: weersverwachting met buien-alert

Zomerweer is een iPhone-applicatie die het weerbericht op je huidige locatie laat zien, weersverwachtingen geeft en push notificaties geeft bij buien.

zomerweerZomerweer is de nieuwste applicatie van Sjoerd Huininga, die eerder de applicatie Winterweer maakte. Winterweer was een betaalde app (€0,79) maar de ontwikkelaar biedt Zomerweer gratis aan. Het bevat een regen-alert die je automatisch waarschuwt wanneer er op jouw locatie een regenbui wordt verwacht. Ook kun je je abonneren op notificaties in je regio.
Bij het opstarten krijg je een buienradar-achtige kaart te zien, zonder animaties. Het tabblad Verwachting bevat geschreven weersverwachtingen voor de korte, middellange en lange termijn. Ook is er een GPS-verwachting en een hooikoortsverwachting.


Het tabblad Actueel bevat een aantal weerkaartjes voor het huidige tijdstip, met bijvoorbeeld temperaturen, dauwpunt, wind en CAPE (instabiliteit) van het weer. Op het tabblad Meldingen stel je de push notificaties in: regen, waarschuwingen en de nachtstand. Dat laatste houdt in dat je tussen 22:00 en 7:00 uur geen push notificaties krijgt.

Zomerweer heeft dus een andere insteek dan Winterweer, een app die aan de hand van een algoritme en radarbeelden bepaalt welk type neerslag er valt (regen, sneeuw, ijzel).

Downloaden: Zomerweer (gratis)

zomerweer

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.