Scrolls: nieuwe game Minecraft-maker komt naar iPad

Scrolls, een ruilkaartspel voor de pc van Minecraft-ontwikkelaar Mojang, krijgt een iPad-versie gemaakt door Ludosity.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Scrolls logoMinecraft is inmiddels een werelwijde hit die ook de Nederlandse App Store-ranglijsten blijft domineren, maar de ontwikkelaar van het spel heeft het niet bij één game gelaten. Enige tijd terug brachten ze voor de pc ook Scrolls uit, een kaartgame waarin je met magische monsters tegen elkaar kunt strijden. Een game die ook naar de iPad komt, zo liet Mojang vandaag weten in een blogpost.


De iPad-versie van Scrolls staat nog in de kinderschoenen. Mojang heeft het bestaan van de port alleen aangekondigd, maar liet verdere details achterwege. Wanneer Scrolls op de iPad verschijnt en wat de game zal gaan kosten, is nog niet duidelijk. Wel weten we dat de ontwikkeling van de iPad-game wordt gedaan door Ludosity, makers van onder andere Ittle Dew en Magicka voor iOS.

De pc-versie van Scrolls is inmiddels al bijna een jaar te spelen. De game volgt in eerste instantie het idee achter veel andere ruilkaartspellen, waarin je met speelkaarten fantasiemonsters de gamewereld in tovert. Tegelijkertijd richt Scrolls zich echter op een speciaal gevechtsveld. Ieder opgeroepen monster komt daarin terecht en valt in een bepaalde richting aan. Een reus kan hierdoor bijvoorbeeld door een horizontale rij met monsters heenslaan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De iPad lijkt een nieuwe thuisbasis te worden voor kaartspellen. Afgelopen week verscheen ook de iPad-versie van Blizzard’s Hearthstone in een aantal buitenlandse App Stores, een game die inmiddels meer dan 10 miljoen spelers telt. Daarnaast is onder andere de iPad-versie van Magic: The Gathering al een tijd beschikbaar.

Downloaden: Minecraft – Pocket Edition (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 januari 2015 om 14:56
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.