Apple sluit loterij voor WWDC 2014-tickets (update)

Het is niet meer mogelijk deel te nemen aan de WWDC 2014 loterij. Ontwikkelaars krijgen nu te horen of ze een ticket krijgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

wallpaper-wwdc-2014De deuren zijn gesloten: ontwikkelaars kunnen vanaf dit moment niet langer proberen om een kaartje voor Apple’s WWDC-conferentie te bemachtigen. Het is nu afwachten welke ontwikkelaars een ticket via Apple’s loterij hebben gewonnen. Op donderdag 3 april begon Apple met het loterijsysteem voor WWDC-kaarten. Iedere ontwikkelaar kan een loterijkaart aanvragen, om zo een kans te maken op één van de felbegeerde WWDC-tickets.

Met de loterij maakt Apple een einde aan het gekkenhuis rond de kaartverkoop van WWDC. Afgelopen jaren moesten ontwikkelaars razendsnel zijn als ze op WWDC aanwezig wilden zijn. In 2012 zorgde dat voor woede onder veel Amerikaanse ontwikkelaars, die door hun tijdzone nog in bed lagen toen de kaartverkoop begon. Dit probeerde Apple op te lossen door in 2013 vooraf aan te kondigen wanneer de kaartverkoop zou beginnen, maar waarschijnlijk kwamen ook toen veel geïnteresseerden thuis van een koude kermis: in slechts twee minuten waren alle tickets al verkocht.

Met het loterijsysteem geeft Apple iedereen een gelijke kans. Ontwikkelaars kregen van 3 april tot 7 april om 19:00 uur de tijd om een loterijkaartje te bemachtigen. Iedereen die zich heeft aangemeld, heeft een kans om uiteindelijk een WWDC-ticket te bemachtigen. Deze evenementkaarten worden verkocht voor 1.599 dollar per stuk.

Update: Vlak na 2:00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd heeft Apple een e-mail gestuurd naar mensen die hebben gewonnen. Ze hebben tot 14 april de tijd om het ticket te kopen á $1.599 per stuk. Mensen die niet hebben gewonnen, hebben nog geen bericht van Apple gehad. Zij zullen de keynote via een videostream moeten bekijken.

wwdc-2014-ticket-gewonnen

Wat is WWDC 2014?

WWDC is Apple’s jaarlijke ontwikkelaarsconferentie in San Francisco. Tijdens workshops kunnen ontwikkelaars meer te weten komen over het maken van apps voor iOS of OS X, onder begeleiding van Apple-experts aanwezig op het evenement. Het evenement is hierdoor zeer waardevol voor developers, maar ook andere Apple-fans houden WWDC strak in de gaten. Bij de aftrap van WWDC 2014 zal Apple een presentatie houden, waarbij veel nieuwe (software)producten worden aangekondigd. Daarbij zal waarschijnlijk de onthulling van iOS 8 centraal staan: WWDC is al jaren de plek waar Apple nieuwe iOS-versies introduceert. Daarnaast wordt er gehoopt op meer informatie over OS X 10.10 Syrah, de iWatch, nieuwe Macs en een Apple TV met een eigen App Store.

Meer informatie: Dossier WWDC 2014

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2014, 2:28
Categorie Apps
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.