EyeTV uit de App Store verdwenen, mogelijk vanwege 3G-easter egg

EyeTV is uit de App Store verdwenen. Mogelijk heeft dat ermee te maken, dat er een easter egg in was verstopt, waarmee je tv-uitzendingen ook via een 3G-verbinding kon kijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

elgato eyetvDe applicate EyeTV van Elgato bevat een easter egg, waardoor het mogelijk is om streaming tv-beelden over 3G te bekijken terwijl dat niet officieel is toegestaan. Twee weken geleden kon je op iPhoneclub al in een tip van de dag lezen hoe het kijken over 3G bij EyeTV werkt: zodra je een waarschuwing krijgt dat je de video niet via 3G mag kijken tik je niet op de OK-knop, maar ergens ernaast. Je blijkt dan gewoon de beelden via 3G binnen te kunnen halen. Dergelijke easter eggs waarbij je de 3G-beperking kunt omzeilen, komt in veel meer iPhone-applicaties voor en wordt door de Apple-reviewers niet altijd ontdekt.


Collega Sling Media heeft ook een iPhone-applicatie waarmee je tv-programma’s via streaming video kunt kijken, maar zij hebben wel de beperking voor 3G ingebouwd. Of het er nu iets mee te maken heeft dat Apple de easter egg na twee weken ook heeft ontdekt, of dat Elgato zelf voorzorgsmaatregelen heeft genomen is niet helemaal duidelijk, maar de applicatie EyeTV (€3,99) is uit de App Store gehaald. EyeTV was voorheen te downloaden via deze link naar de App Store.

elgato eyetv

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.