Proximus mag vanaf deze zomer ook de iPhone verkopen

De Belgische provider Proximus gaat deze zomer ook zelf iPhones verkopen. Dit is onderdeel van de afspraken tussen Apple en de provider.

ProximusDe Belgische telecomprovider Proximus zal vanaf deze zomer de iPhone ook in haar eigen winkels gaan verkopen. Dat bevestigt een woordvoerder van de provider tegenover het Belgische persbureau BELGA (via De Standaard). Het contract met Apple is onderdeel van de aangekondigde openstelling van het 4G-netwerk voor iPhone 5-gebruikers. Die ging afgelopen vrijdag, eerder dan gepland, voor gebruikers van start.


Het netwerk zou eigenlijk op 2 mei officieel van start gaan, maar Apple stelde afgelopen vrijdag het 4G-netwerk van Proximus al open voor alle klanten. Klanten kregen hiervoor een update van aanbiederinstellingen. Dit betekent dat zowel klanten van Proximus als BASE en Mobile Vikings met hun iPhone 5 van het 4G-netwerk gebruik kunnen maken.

Hoewel het 4G-netwerk van Proximus al ruim anderhalf jaar actief is, is het voor iPhone-gebruikers nu pas mogelijk om er gebruik van te maken. Apple bepaalde tot nu toe zelf van welke netwerken de iPhone gebruik mag maken, maar een recente wetswijziging bepaalt dat fabrikanten, ook Apple, toestellen op alle 4G-netwerken moeten toelaten. Concurrent Mobistar heeft sinds eind maart zijn 4G-netwerk voor alle gebruikers opengesteld.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.