Meet hoe actief je bent met Ga Stappenteller voor iPhone

Ga Stappenteller is een iPhone-app waarmee je stappen kunt tellen. De pedometer telt de stappen, verbrande calorieën en geeft het looptempo aan met een metronoom.

ga-stappentellerGa is de naam van een nieuwe stappenteller-app voor de iPhone. Het klinkt erg Nederlands, maar het is eigenlijk een vertaalde app. Go Pedometer is de oorspronkelijke, Engelstalige naam. De vertalingen klinken soms nét iets te geforceerd (“Ga Stappenteller is er om je een nieuwe levensstandaard te geven”), maar heb je moeite met Engels, dan begrijp je tenminste wel wat ze bedoelen. Go Pedometer is bedoeld voor wandelaars, joggers en hardlopers die geen zin hebben om een dure fitnetarmband zoals de Nike+ Fuelband te kopen. Deze app kost niets en werkt op de achtergrond. Dat betekent wel een zwaardere belasting van je iPhone-batterij, maar dat moet je er maar voor over hebben. Ten opzichte van een gewone stappentellerapp, waarvan er tientallen in de App Store te vinden zijn, probeert Ga Stappenteller er iets aan toe te voegen: extra functies.


ga stappenteller iphone muziekGa Stappenteller kan bijvoorbeeld een metronoom-tikker laten horen, zodat je stappenritme meer in balans komt. De app geeft ook een voortgang aan, op basis van het aantal calorieën dat je op een dat wilt verbranden. Aan het einde van de dag geeft Ga het aantal stappen, de afgelegde afstand en het calorieverbruik. Verder is het mogelijk om muziek te luisteren tijdens het hardlopen of wandelen. Dat kan natuurlijk ook met andere apps, zoals het veelbesproken Runkeeper, maar Go is eigenlijk wat meer gericht op algemeen gebruik.

Bekijk ook

Handige stappenteller-apps voor de iPhone

Met deze stappenteller-apps meet je hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Kom in beweging met je iPhone!

Je kunt historische data later nog eens terugzien. In de app leg je bovendien makkelijk de omvang van borst, taille en heup en je gewicht vast, zodat je ziet of je voortgang boekt. Op basis daarvan pas je je dagelijkse doelstellingen aan.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.