KNWU: Officiële iPhone-app van Nederlandse Wielren Unie

De KNWU heeft een eigen officiële iPhone-app uitgebracht met nieuws, wedstrijden, uitslagen en klassementen voor fietsers en wielrennen.

KNWU Wielren-app iPhone iPadDe Koninklijke Nederlandse Wielren Unie heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPad. In de KNWU-app lees je het laatste nieuws over baanrijden, sprints, trainingen en meer, en kan je ook aankondigingen van volgende wedstrijden en uitslagen van afgelopen wedstrijden zien. Het tabblad Klassementen bevat een alfabetische lijst van rangen en standen binnen verschillende klassen.


De nieuwssectie van de applicatie is helaas verre van geoptimaliseerd voor de iPhone. De berichten worden geladen van de website van KNWU en die is helaas niet responsive; ofwel: hij reageert qua interface niet op het kleinere scherm. Omdat je de applicatie niet kan kantelen om in de liggende houding van de iPhone te gebruiken, moet je altijd scrollen om de tekst op de website te lezen. Niet erg prettig. Op de iPad gaat dat vanzelfsprekend beter door het grote scherm.

KNWU nieuws iPhone KNWU kalender iPhone

De overige tabbladen zijn gelukkig wel geoptimaliseerd voor het iPhone- en iPod touch-scherm en zo kan je soepel door de deelnemers van uitslagen, klassementen en te verrijden wedstrijden heen. Helaas mist een zoekbalk in elk overzicht en ook een indicatie van een voorletter ontbreekt helaas. Dat maakt scrollen nog altijd bewerkelijk. Er valt dus nog wel wat te verbeteren aan de app van de KNWU.

Downloaden: KNWU (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.