Concepten iOS 7: snel apps starten, multitasken via Berichtencentrum

In een concept laat een ontwerper zien hoe je de camera-grabber op het iOS-ontgrendelscherm ook voor andere apps kunt gebruiken.

Concept grabberNu Jonathan Ive het iOS-roer van Scott Forstall heeft overgenomen, lijkt de kans aanwezig dat we in toekomstige iOS-versies nieuwe interface-ontwerpen gaan tegenkomen. Ontwerpers fantaseren hier de laatste tijd uitgebreid over: zo zagen we eerder al meerdere concepten voorbijkomen, waarbij de maker zei dat iOS beter met zijn idee kan worden. YouTube-gebruiker s3ntry93 heeft ook zo zijn ideeën voor iOS 7. Zo zou hij de ‘grabber’ op het ontgrendelscherm willen veranderen, waardoor je ook snel een bericht kunt sturen of kunt bellen.


Dit is niet de eerste keer dat iemand het makkelijker wil maken om een bepaalde app vanaf het ontgrendelscherm te starten. In een eerder concept zagen we ook al hoe de cameraknop op het ontgrendelscherm zou kunnen veranderen. s3ntry93’s concept laat je echter iets anders starten door over de onderkant van je iPhone-scherm te swipen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ontwerper Christian Chilue heeft ook zo zijn ideeën voor iOS 7. Hij zou graag het multitaskscherm van de iPhone willen verplaatsen naar het Berichtencentrum, vanaf waar je uitgebreide informatie over een draaiende app kan zien. Ook wil hij meer schakelaars in het menu verwerken, zodat je bijvoorbeeld snel Bluetooth aan of uit kunt zetten. In een tweede concept beschrijft Chilue hoe je een app-update installeert via het app-icoon.

https://www.youtube.com/watch?v=lefTTlvLCwg&feature=player_embedded

https://www.youtube.com/watch?v=Ko3C0-042cY&feature=player_embedded

Via iPhone-ticker.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 december 2012 om 22:12
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.