Amazon’s native iPhone-applicatie kan producten herkennen

Amazon heeft een eigen native iPhone-applicatie via de App Store uitgebracht. Bijzonder is de functie Amazon Remembers, waarmee je foto's van objecten kunt maken die vervolgens door een medewerker aan een product uit de catalogus wordt gekoppeld.

amazon op iphoneDe webwinkel Amazon.com verkoopt tegenwoordig bijna alles wat je kunt verzinnen. Het is daarom verrassend om te zien dat de native applicatie die ze nu hebben uitgebracht, meer te bieden heeft dan alleen maar een catalogus van spullen. De experimentele functie Amazon Remembers maakt het extra leuk: je kunt een foto maken van een product dat je nog wilt kopen, waarna Amazon op zoek gaat of er misschien een product is dat erop lijkt. Er zit geen slim algoritme achter: Amazon Remembers werkt met medewerkers van Mechanical Turk, een dienst waarbij je ‘handjes’ kunt inhuren om bepaalde klussen te doen.


Al binnen 5 minuten kun je antwoord binnenkrijgen, maar de wachttijd kan oplopen tot maximaal 24 uur. Heeft de medewerker een passend product gevonden dan kun je deze kopen of in een wensenlijstje opslaan om later te kopen. Natuurlijk kun je ook gewoon door de applicatie zelf bladeren, zowel door de producten van Amazon zelf als door de catalogus van partnerbedrijven zoals Macy’s en Target. Je kunt klantreviews lezen en poducten met het 1-klik-systeem aanschaffen.

Installeren: Amazon Mobile (gratis, helaas alleen Amerikaanse App Store)

amazon op iphone   amazon op iphone   amazon op iphone

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 december 2008 om 19:17
Onderwerp
Categorie
Diensten

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.