Weeknummers: zet gratis weeknummers in je iPhone-agenda

Gratis het weeknummer in de agenda van je iPhone, iPod touch of iPad zien? De gratis applicatie Weeknummers zorgt ervoor in 2012 en 2013 - je kan de nummers één dag per week of de hele week tonen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Weeknummers in je iPhone agenda of kalenderHet is een van de meest gehoorde klachten bij een nieuwe agenda-applicatie voor de iPhone en iPod touch: het ontbreken van weeknummers, bijvoorbeeld de allereerste reactie bij de recensie van Awesome Calendar hier op iPhoneclub. Nu is er een klein, handig appje voor de iPhone uitgekomen waarmee je doodeenvoudig en gratis de weeknummers in heel 2012 en 2013 in de agenda van de iPhone kan zetten.


Weeknummers werkt qua opzet hetzelfde als de kalender-apps van het Nederlandse JoulesMedia, die je eenmalig gebruikt om gegevens van buiten in je agenda te zetten. Weeknummers op de iPhone voorbeeldJe start Weeknumbers op, geeft aan welke weekteller erin moet komen te staan (in ons geval: ISO/European) en kiest of de melding de hele week of alleen op een specifieke dag van de week zichtbaar is. Als je meerdere agenda’s hebt geactiveerd op de iPhone, kan je ook nog kiezen in welke daarvan hij zichtbaar moet zijn. Met de optie iCloud -> Agenda zie je de gegevens in de meeste kalenders terug.

Vervolgens wordt het weekgetal in je kalender gezet als een evenement dat de hele week duurt. ‘Week 1’ staat er simpelweg in je agenda op maandag 2 januari 2012. Er wordt automatisch doorgeteld en zo kan je de gegevens er elke week, de hele week op naslaan.

Er zijn soortgelijke applicaties als Weeknummers te downloaden uit de App Store die ook precies dezelfde informatie voor 2012 en 2013 aanbieden. We hebben deze uitgelicht omdat deze gratis is. Doe er je voordeel mee.

Downloaden: Weeknummers (gratis – universele app)

Er wordt veel gevraagd naar weeknummers in agenda-apps op de iPhone. In deze uitgebreide tip lees je alternatieve manieren om weeknummers in je iPhone-agenda zichtbaar te maken.

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.