Gelukwens: zet een bericht in de krant met nieuwe iPhone-app

Dagblad van het Noorden Gelukwensen en Leeuwarder Courant Gelukwensen zijn twee iPhone-apps waarmee je berichten kan versturen voor in de krant. De prijs begint bij 79 eurocent en loopt op tot 5 euro.

Dagblad van het Noorden Leeuwarder Courant Gelukwensen iPhone iPod touchHet Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant hebben, los van elkaar, een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je berichtjes kan sturen die de volgende dag in de krant verschijnen. “Vergeet krabbels, mail, sms of een berichtje op Facebook. Om echt op te vallen, maakt u gebruik van de Gelukwens-app” promoot de App Store-omschrijving beide initiatieven. Een bericht versturen kost geld, maar het is veel goedkoper dan een bericht in de krant normaal kost.

De Gelukwens-apps doorbreken de trend van dagbladen om tientallen of honderden euro’s te vragen voor bijvoorbeeld een overlijdensadvertentie of een contactadvertentie. Gelukwensen is een dienst voor kleine, persoonlijke berichtjes die wat optimistischer gestemd zijn dan beide twee. Gelukwens iPhone schrijvenEen felicitatie, groet of andere boodschap mag maximaal 195 tekens lang zijn en kan in het zwart, rood of blauw in de krant worden gezet. Een bericht in het zwart kost 79 eurocent. Rood en blauw kosten 2,99 euro. Na elke 65ste teken betaal je echter 79 eurocent meer. De maximumprijs voor een Gelukwens is aldus 4,99 euro.

Onder de gelukwens kan je aangeven wanneer het bericht geplaatst kan worden. Als je vroeg genoeg bent, kan dat de volgende dag al. Anders staat je berichtje overmorgen pas in de krant. Hoe verder je van tevoren reserveert, hoe groter de kans is dat je bericht in de krant komt. Als het bericht verstuurd is, kan je ‘ouderwets’ via Twitter en Facebook alvast een aankondiging voor je krantenbericht doen.

Downloaden: Dagblad van het Noorden Gelukwens (gratis)
Downloaden: Leeuwarder Courant Gelukwens (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 15:44
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen dvhn, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.