Invoermethode Swype nu ook op iPhone beschikbaar (jailbreak)

Ontwikkelaar Andrew Liu maakte een beta van Swype voor de iPhone beschikbaar in de Cydia Store. Mensen met een jailbreak kunnen deze applicatie nu makkelijk downloaden door de repo http://wynd.x10.mx aan Cydia toe te voegen.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Swype jailbreak tweakJe kent het misschien al: Swype, de invoermethode waarbij je je vinger alleen maar hoeft te ‘swipen’ over de letters van het woord dat je wilt maken. Het is namelijk geïntegreerd op diverse Samsung-toestellen die op het Android-besturingssysteem draaien. De iPhone daarentegen moet het doen met het standaardtoetsenbord waarop je letter voor letter moet tappen. Maar inmiddels is daar daar verandering in gekomen. Swype is ook op de iPhone te gebruiken, maar alleen voor een kleine groep: de invoermethode is namelijk alleen via een jailbreak te verkrijgen.

Ontwikkelaar Andrew Liu (@WyndWarrior) heeft een beta van de Swype-invoermethode in de Cydia Store online gezet. Voorheen konden mensen de toepassing installeren door een bestand te downloaden en deze daarna op hun iPhone te installeren, maar nu is het dus een stuk makkelijker geworden.

Wel zitten er nog enkele haken en ogen aan de tweak: zo laat deze geen blauwe lijn zien bij het swipen, en werkt de tweak alleen bij standaard applicaties van Apple (denk aan Berichten, Mail en Notities) en enkele jailbreak-apps zoals BiteSMS. Ook moet je bij het invoeren van de tekst opletten dat je niet te lang op eenzelfde letter blijft hangen, omdat je anders ‘pop-ups’ krijgt waardoor de swipe verloren gaat.

shapewriter applicatieHet programma doet denken aan een applicatie die vorig jaar nog in de App Store aanwezig was: ShapeWriter. Het is een directe concurrent voor Swype, maar de app verdween uit de App Store nadat Nuance Communications (ja, die) het bedrijf overkocht. Overigens zegt de directeur van Swype dat ze al jaren aan een applicatie voor iOS bezig zijn, maar deze er niet komt zolang Apple geen ‘verbeteringen’ voor standaardfuncties van het besturingssysteem toelaat.

Het iPhonedownloadblog maakte een mooie video om de tweak te demonsteren.

De app die via Cydia verkrijgbaar is, is niet officieel. In een interview zegt Swype CEO Mike McSherry, dat het om een hack gaat die nogal veel bugs bevat. De onofficiële app gebruikt niet Swype’s technologie, maar alleen de merknaam van Swype. CEO McSherry weet niet of Liu de originele code van Swype heeft gebruikt, of zelf iets heeft geprogrammeerd op basis van zijn ervaringen met Swype op Android. Een officiële versie van Swype voor iOS zal misschien nooit verschijnen.

Er is inmiddels een vrij goed werkende versie van Swype voor Nederlandse gebruikers (iSwipeNL). Meer informatie hierover lees je gedeeltelijk in de reacties bij dit artikel. Voor vragen en/of opmerkingen over iSwipeNL kun je terecht in ons forum: iSwipe NL (Nederlandse Vertaling) (met veel dank aan Vincent en Fedor voor alle inspanningen!)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2011, 20:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, swype, tweak, writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.