Gratis versie van complete Twitter-app Tweetlist verschenen

Tweetlist is lang niet de eerste Twitter-app voor de iPhone en iPod Touch, maar wel een goede aanbieding. Het pakt de populairste elementen uit Twitter for iPhone en Echofon samen en biedt een complete twittercliënt.

Tweetlist voor iPhone en iPod TouchIn principe zijn er al zoveel applicaties voor Twitter op de iPhone dat aandacht besteden aan een nieuwe app tamelijk zinloos is. Maar met de gratis versie van Tweetlist Pro is er een nieuwe uitgekomen die wel het bespreken waard is. Tweetlist is een all-in-one applicatie waarmee je alle aspecten van het sociale netwerk kan bedienen en extra nadruk ligt op de twitterlists. Bovendien laat de app een gigantisch aantal direct messages zien, waar andere cliënts voor de iPhone en iPod touch er vaak maar twintig tot honderd inladen.


Tweetlist heeft als tweede tabblad, nog voor mentions en direct messages, een tabblad ‘lists’. Als je daarop klikt, zie je automatisch de eerste op alfabet gerangschikte lijst die je volgt. Door naar rechts te swipen, kom je bij de volgende uit, net zoals de homescreens van de iPhone werken.

Net als in het populaire Echofon for Twitter, kun je in Tweetlist meteen alle links vanuit de tijdlijn al aanklikken. Dat geldt voor webadressen, hashtags en mentions. Foto’s van bijvoorbeeld Twitpic.com worden meteen getoond in een pop-up kader. Vernieuwen gaat op de inmiddels bekende ‘pull down to refresh’ manier die groot is gemaakt door het originele Twitter for iPhone. Kortom: Tweetlist leent veel goede ideeën van veel andere Twitter-programma’s, maar daardoor is het wel een mooie aanbieding geworden.

Bij het schrijven van een tweet kun je een opties-balk uitvouwen over het toetsenbord. Daar springen de opties Camera, Foto Library, Geotag, Usernames, Shorten URLs en Now Playing in beeld. Met name de Shorten URL functie is handig. Zo kun je een gigantische YouTube-link vanuit de Safari browser makkelijk kortwieken en je tweet verder op maat binnen 140 tekens schrijven.

Tweetlist is er in een gratis versie met reclame bovenin, waardoor de timeline niet al te groot is. Met Tweetlist Pro, een al veel langer uitgebrachte volledige versie, kun je de reclames weghalen voor 2,39 euro. Er zit dan ook een vertaalfunctie in.

Downloaden: TweetList (gratis)
Downloaden: Tweetlist Pro (€2,39)

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.