iphone-6s-aangekondigd

Zo repareer je zelf een krakende iPhone 6

Sommige exemplaren van de iPhone 6 maken een kraakgeluid als je vlak naast de homeknop drukt. iCulture legt uit hoe je dit probleem zelf op kunt lossen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

iphone-6-plus

Sommige exemplaren van de iPhone 6 hebben last van een veel voorkomend probleem: als je de onderkant iets rechts van de homeknop drukt, hoor je een duidelijk kraak- of knakgeluid. Ook bezoekers van het iCulture-forum hebben er regelmatig last van. Het kan geen kwaad, maar vervelend is het wel. Voor dit probleem kun je naar de Apple Store gaan, maar je kunt probleem ook gemakkelijk zelf verhelpen. In deze tip leggen we uit hoe je het kraakgeluid van je iPhone 6 stopt.

Hoe klinkt een krakende iPhone 6?

In het onderstaande filmpje zie je een heel duidelijk voorbeeld van het probleem. Als je de iPhone indrukt op een bepaald punt maakt hij een soort kraak- of knak-geluid. Het kan per iPhone verschillen waar het punt zit. Niet iedere iPhone maakt hetzelfde geluid.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wat moet je doen als een krakende iPhone hebt?

Voor dit probleem kun je natuurlijk naar de Apple Store gaan, maar in feite is het defect heel simpel: er zit een heel klein beetje speling tussen het scherm en de behuizing van je iPhone 6. Dit kun je oplossen door de schroeven onder de Lightning-aansluiting van je iPhone 6 iets aan te draaien. Het kan zijn dat het toestel daarna nog een enkele keer ‘knakt’, maar het mag geen duidelijk hoorbaar geluid meer produceren.

penta schroevendraaier krakende iphone

Welke schroevendraaier heb je nodig voor een krakende iPhone?

Om de schroeven aan te draaien heb je een P2 pentalobe schroevendraaier nodig. Reparatiewebsite iFixit verkoopt een speciaal exemplaar voor €7,95 (exclusief €8,90 verzendingskosten). Maar je kunt op andere plekken ook een goedkopere schroevendraaier krijgen. Let er wel specifiek op dat je een P2 pentalobe schroevendraaier voor de iPhone 6 neemt, want de P5 is bijvoorbeeld voor de MacBook Pro en MacBook Air. Het zijn schroeven die Apple specifiek voor de iPhone laat maken, dus let goed op welke pentalobe schroevendraaier je gebruikt.

Voor ingewikkelde reparaties kun je natuurlijk altijd bij iCulture Repair terecht, het partnerbedrijf waarmee we samenwerken.

p2 pentalobe schroevendraaier

Via: iPhone-ticker

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2022
Onderwerp
Categorie
Tweaks