Apple MagSafe connector

Zo speelt je MacBook een oplaadgeluidje af bij het aansluiten

Het oplaadgeluidje dat je kent van de iPhone kun je met deze eenvoudige tip activeren op je Macbook Pro en MacBook Air.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Op het moment dat je je iPhone of iPad aansluit op de elektriciteit krijg je een geluidje te horen, de zogenaamde Power Chime. Bij MacBooks met een MagSafe-connector is het geluidje standaard niet te horen, maar met deze tip kun je het toch activeren.


Power Chime op MacBook

Power Chime op de MacBook

Bij MacBooks kun je aan het lampje in de MagSafe-connector zien of je aan het opladen bent. Dit veranderde bij de 12-inch MacBook, omdat deze geen lampje in de USB-C-aansluiting heeft. Daarom hoor je bij het aansluiten van de 12-inch MacBook ook het Power Chime-geluidje.

Bij oudere MacBooks die nog met een MagSafe-connector werken kun je het geluid activeren via de Terminal. Het is puur een kwestie van aanzetten.

Volg deze stappen om de Power Chime te activeren op je MacBook Pro of MacBook Air:

  1. Open het programma Terminal, dat te vinden is in Programma’s > Hulpprogramma’s op je Mac
  2. Vul het volgende Terminal-commando in:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Je zult nu het Power Chime-geluidje horen. Lukt het niet? Dan kan het helpen om je MacBook te herstarten en/of de batterij vanaf 100% te laten leeglopen. Het werkt sinds OS X 10.10.3 (Yosemite) en dat valt toevallig samen met het verschijnen van de eerste 12-inch MacBook met Retina-scherm.

Ben je niet tevreden of wil je het uitschakelen? Gebruik dan het volgende Terminal-commando:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Bekijk ook

MacBook: het complete overzicht

Lees alles over de Apple MacBook in alle uitvoeringen. Bekijk de verschillen tussen MacBooks en ontdek welk model bij jou past.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro