Apple MagSafe connector

Zo speelt je MacBook een oplaadgeluidje af bij het aansluiten

Het oplaadgeluidje dat je kent van de iPhone kun je met deze eenvoudige tip activeren op je Macbook Pro en MacBook Air.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Op het moment dat je je iPhone of iPad aansluit op de elektriciteit krijg je een geluidje te horen, de zogenaamde Power Chime. Bij MacBooks met een MagSafe-connector is het geluidje standaard niet te horen, maar met deze tip kun je het toch activeren.


Power Chime op MacBook

Power Chime op de MacBook

Bij MacBooks kun je aan het lampje in de MagSafe-connector zien of je aan het opladen bent. Dit veranderde bij de 12-inch MacBook, omdat deze geen lampje in de USB-C-aansluiting heeft. Daarom hoor je bij het aansluiten van de 12-inch MacBook ook het Power Chime-geluidje.

Bij oudere MacBooks die nog met een MagSafe-connector werken kun je het geluid activeren via de Terminal. Het is puur een kwestie van aanzetten.

Volg deze stappen om de Power Chime te activeren op je MacBook Pro of MacBook Air:

  1. Open het programma Terminal, dat te vinden is in Programma’s > Hulpprogramma’s op je Mac
  2. Vul het volgende Terminal-commando in:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Je zult nu het Power Chime-geluidje horen. Lukt het niet? Dan kan het helpen om je MacBook te herstarten en/of de batterij vanaf 100% te laten leeglopen. Het werkt sinds OS X 10.10.3 (Yosemite) en dat valt toevallig samen met het verschijnen van de eerste 12-inch MacBook met Retina-scherm.

Ben je niet tevreden of wil je het uitschakelen? Gebruik dan het volgende Terminal-commando:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Bekijk ook

MacBook: het complete overzicht

Lees alles over de Apple MacBook in alle uitvoeringen. Bekijk de verschillen tussen MacBooks en ontdek welk model bij jou past.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro