Review: Incase Snap Case voor iPhone 4, gratis hoesje van Apple

Review van de Incase Snap Case, gemaakt van doorzichtig plastic dat erg dun is en nauwelijks opvalt. Voor wie is de Incase Snap Case geschikt?

incase hoesjeApple is al een paar dagen geleden begonnen met het uitleveren van de gratis cases voor de iPhone 4. De Incase Snap Case is één van de cases in het Apple Case Program, bedoeld als goedmakertje voor mensen die een iPhone 4 hebben gekocht. In het programma zijn twee transparante cases verkrijgbaar: de Incase Snap Case die we hier zullen bespreken en de Belkin Micra Case, die later nog gereviewd zal worden.


Vandaag arriveerde mijn gratis case via de post. Omdat ik al een Bumper Case heb, had ik gekozen voor de Incase Snap Case in transparante uitvoering. Die lijkt qua uiterlijk op de Belkin Micra Case, maar is volgens onze poll minder populair dus mijn redenering was dat ik met de Incase vast eerder aan de beurt zou zijn. Dat blijkt ook wel het geval, want de gelijktijdig aangevraagde Belkin-case (voor een andere iPhone) ligt nog niet op de deurmat en het Incase-hoesje wel. Op 24 juli plaatste ik mijn bestelling via de app, waarbij een datum van 30 augustus werd genoemd. Het is uiteindelijk 10 augustus geworden.

De Bumper-cases werden bij veel mensen nog net iets eerder bezorgd. Grappig is trouwens dat Apple de Bumper-cases ook gewoon in de Nederlandse App Store heeft opgenomen, waarbij de oranje Bumper inmiddels is afgeprijsd naar €17,85 (zoals tipgever Davey opmerkte). Je kunt de Bumper alleen niet bestellen, maar misschien bereidt Apple zich alvast voor op lagere prijzen als straks het Case Program afloopt?

incase-hoesjeMijn reden om voor de Incase te kiezen was bovendien dat het plastic langs de boven- en onderkant niet helemaal doorloopt. Daardoor heb je makkelijker toegang tot de knoppen en de dockconnector (maar ik kan me voorstellen dat anderen juist vanwege de betere afdekking voor de Belkin kiezen). Eerder heb je op iPhoneclub al een review van de Apple Bumper kunnen lezen, waarbij bleek dat de Bumper bij veel handelingen toch moet worden verwijderd. Apple heeft de opening voor de dockconnector veel te krap gemaakt, waardoor sommige kabels niet meer goed verbinding maken. Een ander nadeel van de Bumper is dat het constant verwijderen slijtage oplevert aan de Bodyguardz-folie die ik gebruik.

De Incase Snap Case is gemaakt van transparant plastic. Als extraatje krijg je er een videovoetje bij: een transparante plastic houder waarmee je de iPhone op z’n kant op je bureau kunt zetten. Beide accessoires zijn gemaakt van hard, maar enigszins buigzaam plastic. De case ligt lekker in de hand en valt nauwelijks op. Het maakt je iPhone aan de zijkanten wel zo’n 1,5 mm dikker. Aan de achterzijde zit alleen een opening rondom de camera en flitser. Het randje daarvan is zwart gemaakt, waarschijnlijk om weerkaatsing op een glimmend randje te voorkomen als je een foto maakt.

incase-hoesje

De meegeleverde videohouder is alleen geschikt om je iPhone in liggende stand (landscape) neer te zetten, bijvoorbeeld als je de iPhone als wekker op je nachtkastje wilt neerzetten of een filmpje wilt kijken. Een dergelijke houder krijg je ook bij de meeste cases van SwitchEasy.

Twijfel je tussen de Incase of de Belkin-case, dan is het videovoetje misschien niet doorslaggevend maar gaat het er meer om hoeveel bescherming je wilt: bij de Belkin loopt het plastic rondom, ook aan de boven- en onderkant. Hebben Apple en de fabrikanten weinig gedetailleerde foto’s van de betreffende cases online gezet, zodat het lastig is om ze te vergelijken. De case van Belkin zou ook van flexibel materiaal zijn gemaakt, waardoor deze volgens de fabrikant makkelijk te verwijderen is. Voor de Snap Case geldt dat overigens niet. Na het aanbrengen heb je niet echt de behoefte om de case vaak weer eraf te halen, uit angst dat de harde case bij het schuiven langs de metalen rand toch krasjes zal veroorzaken. Maar eigenlijk hoef je de case niet meer te verwijderen omdat alles prima toegankelijk is.

[flickr]set:72157624572046589[/flickr]

Conclusie

Apple heeft voor het Case Program niet al te dure cases uitgekozen: ze kosten allemaal tussen de $25 en $30. Ik maakte me bij het bestellen van deze case wel wat zorgen: misschien is het een simpele hardplastic case die je ook voor bijna nop bij Aziatische winkels kunt kopen. Maar de case van Incase ziet er duidelijk wel iets beter uit: geen storende naden of scherpe randjes en het materiaal zelf is van een iets flexibeler soort plastic, dat meebuigt zonder te breken. Dat je er ook nog een videohoudertje bij krijgt is mooi meegenomen. Deze case is een aanrader als je onopvallende bescherming voor je iPhone zoekt en niet van plan bent om de iPhone vaak uit de case te halen. Alle openingen zijn goed toegankelijk en gebruik je een universele dock zonder inzetstukje, dan kun je de case ook daarin gebruiken.

Incase Snap Case Clear

  • Fabrikant: Incase
  • Product: Incase Snap Case Clear (ook verkrijgbaar in zwart)
  • Prijs: gratis via Apple Case Program
  • Geschikt voor: iPhone 4
  • Cijfer: 8

incase-hoesje

Lees de 61 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »