Zweeds testlab onderzoekt antenne van iPhone 3G: alles OK

Een Zweeds testlab heeft de antenne van de iPhone 3G getest in een speciale teskamer en vergeleken met de prestaties van de Sony Ericsson P1 en Nokia N73.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3g antenne testEen Zweeds bedrijf heeft op initiatief van een aantal journalisten de 3G-antenne van de iPhone 3G aan een test onderworpen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een speciale testruimte van Bluetest, een bedrijf dat testkamers voor mobiele telefoons en andere apparaten met antenne, ontwikkelt. Bluetest nam naast de iPhone 3G ook de Sony Ericsson P1 en de Nokia N73 ter vergelijking mee.

De apparatuur die Bluetest gebruikt meet de signaalontvangst en -verzending van mobiele telefoons. Voor toestelfabrikanten is zo’n testkamer betrouwbaarder en sneller dan rondlopen met telefoons om de prestaties op verschillende locaties te meten. Het resultaat: de Sony Ericsson P1 is iets beter in staat signalen te ontvangen en de Nokia N73 is iets beter in het verzenden van signalen, maar het verschil is volgens het testlab erg klein: 2 dB. “De waarden zijn compleet normaal”, zegt het testlab.

De reden om deze test uit te voeren, was dat de Zweedse journalisten duidelijk merkten dat hun iPhone een slechtere signaalontvangst vertoonde (gemeten in aantal streepjes) in vergelijking met een Nokia. Vandaar dat ze het wel eens door een echt testlab bevestigd wilden zien. Om zoveel mogelijk het toeval uit te sluiten zoekt het Zweedse testlab nog naar vrijwilligers die met hun iPhone willen langskomen. Met name mensen die klagen dat ze enorme ontvangstproblemen hebben, zijn welkom.

Via: Göteborgs Posten (Engels)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2008, 10:14
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3G, antenne, nokia, ontvangst, signaal, sony, umts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.