ZiPhone kan iPhone 2.0 firmware beta 7 al kraken

Zibri heeft aangekondigd dat hij iPhone firmware 2.0 beta 7 heeft gekraakt. Het nieuws is niet alleen gunstig voor mensen die de iPhone 3G willen kopen, maar ook voor mensen die al een iPhone hebben en de firmware willen upgraden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ZiPhoneGoed nieuws voor mensen die niet van plan zijn om de iPhone 3G met een verplicht abonnement af te sluiten. De Italiaanse hacker Zibri heeft namelijk aangekondigd dat hij erin is geslaagd de iPhone 2.0 beta 7 Baseband te patchen en te unlocken. Maar juich niet te vroeg, want het gaat hier om een betaversie, die uiteindelijk niet op de iPhone zal terechtkomen.

Apple zal op de iPhone 3G een finale versie gebruiken, die begin juli klaar moet zijn. Zibri schrijft dat de hack werkt bij tientallen internationale netwerken, waaronder T-Mobile NL en Mobistar BE. Dat dit alleen de officieel aangekondigde operators zijn, heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de benodigde gegevens van die operators al in de firmware aanwezig zijn.

Het is niet alleen geruststellend nieuws voor mensen die de 3G iPhone willen kopen, maar ook voor mensen die nu al een eerste generatie iPhone hebben en willen profiteren van de nieuwe functies in firmware 2.0: Exchange-ondersteuning, geotagging van foto’s, de nieuwe wetenschapplijke calculator… grote en kleine verbeteringen die de upgrade toch de moeite waard maken.

Zibri meldt ook dat de gebruikersnaam en het wachtwoord voor rootrechten niet zijn gewijzigd: met gebruiker ‘root’ en wachtwoord ‘alpine’ kom je nog steeds naar binnen.

ZiPhone is geschikt voor Windows en Mac.

Meer info: bij Zibri

Voor wie ZiPhone nog niet kent: hieronder een filmje waarin het wordt uitgelegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen abonnementen, firmware, iPhone 3G, t-mobile, unlock, zibri, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.