iPhone 3G: T-Mobile zet meer informatie over 3G iPhone online

T-Mobile heeft een informatiepagina over de iPhone 3G online gezet, die helaas weinig nieuwe informatie geeft, maar op een aantal punten wel nieuwe vragen oproept.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile tasjeHet lijkt erop dat T-Mobile nog meer dan wij overvallen waren door het nieuws dat ze écht de iPhone in Nederland gaan aanbieden, want met een vertraging van een paar dagen is nu het gelukt om een informatiepagina over de iPhone 3G online te zetten. Veel nieuwe informatie heeft het niet te bieden, maar we weten in ieder geval dat de marketing rondom de iPhone 3G nu definitief is begonnen. De informatie waar we echt op zitten te wachten is prijs- en abonnementsinformatie, maar helaas houdt T-Mobile op dat punt de kaken nog steeds stevig opelkaar.

De informatiepagina’s gaan in op vier zaken: 3G-snelheid, App Store, GPS-routeplanner en iPhone zakelijk. Een aantal opmerkingen roepen daarbij toch wel vragen op, zeker als je bedenkt dat teksten zoals deze uitvoerig worden afgewogen en gecheckt. Zoals de slogan: ‘3G-snelheid. Overal ter wereld’. Het is te hopen dat T-Mobile aan een gunstige roaming-databundel heeft gedacht, zodat we over een paar weken niet de dezelfde bill shock-drama’s krijgen als in de VS (“Wat? Vijfduizend euro voor e-mail checken op vakantie?”).

T-Mobile website

Een ander interessant punt is de GPS-routeplanner. T-Mobile schrijft erover: ‘Vind de weg en omzeil files met de GPS-routeplanner’. In de uitleg wordt nader ingegaan op het feit dat de GPS-routeplanner bepaalt waar de files staan, maar die filefunctie is in Google Maps in Nederland nog helemaal niet beschikbaar. Heeft iemand gedachteloos teksten van de Amerikaanse Apple-site vertaald, of weet T-Mobile meer? TomTom kan namelijk wel file-informatie doorgeven. Verder geeft T-Mobile’s beschrijving aan dat de locatiebepaling op de iPhone plaatsvindt via Wi-Fi/GSM en blijkbaar niet via de GPS-chip die toch ook in de iPhone zou moeten zitten.

Op internationaal niveau maakte T-Mobile overigens nog meer bekend: naast de introductie van de iPhone 3G in Duitsland, Nederland en Oostenrijk op 11 juli gaan ze ook het toestel verkopen in Kroatië, de Tsjechische Republiek, Hongarije, Polen en Slowakije.

Met dank aan Geert, Sjoran en alle andere tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:46
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, abonnementen, informatie, iPhone 3G, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.