Zephyr: multitasking gebaren op iOS in de MeeGo stijl (jailbreak)

Zephyr is een tweak waarmee je multitasking gebaren kunt gebruiken op een manier die is geïnspireerd door de gebaren op de iPad en MeeGo.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Zephyr: multitasking gebaren op de iPhone geïnspireerd door MeeGoGrant Paul (alias @chpwn) heeft een tweak uitgebracht waarmee je multitasking gebaren kunt gebruiken op een manier die is geïnspireerd door de gebaren op de iPad, MeeGo (onder andere bekend van de Nokia N9) en een concept video van Max Rudberg. Eerder was Grant Paul ook al verantwoordelijk voor onder andere ProSwitcher, waarmee multitasking geïnspireerd door Palm OS naar iOS werd gebracht.

Op dit moment voegt Zephyr twee gebaren toe om een nieuwe multitasking ervaring voor gebruikers met een jailbreak mogelijk te maken. Door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swypen verschijnt de multitasking-balk van Apple, zonder dat daarvoor de Home-knop hoeft te worden gebruikt. Door vanaf de zijkant van het scherm richting het midden van het scherm te swypen kan snel geschakeld worden naar een andere applicatie. Volgens Grant Paul is deze methode beter dan het activeren van de iPad multitasking gebaren op de iPhone, omdat daar vier vingers voor gebruikt moeten worden op het relatief kleine scherm. Ook ontwikkelaar Steve Troughton-Smith is enthousiast en noemde de tweak eerder “the *coolest* iOS jailbreak tweak from @chpwn“.

Zephyr is voor $2.99 beschikbaar via de repository van BigBoss en vereist iOS 5.
Reacties met betrekking tot het misbruiken van een jailbreak om inbreuk te maken op het auteursrecht met gekraakte software zijn op iPhoneclub niet toegestaan. Tegen gebruikers die dit beleid niet respecteren zullen zonder verdere waarschuwing passende maatregelen worden getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 12:36
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.