Yellowbag-app laat je online shoppen voor de laagste prijzen

Met Yellowbag hoef je niet langer zelf koopjes in de gaten te houden. De Nederlandse startup verzamelt webshops en producten en laat weten wanneer de prijs daalt.

Yellowbag iPadNederlanders staan erom bekend dat ze, in de zoektocht naar nieuwe producten, liever niet te veel betalen. Ook online niet. De Nederlandse startup Yellowbag helpt je daarom met het zoeken van de laagste prijzen voor producten die je online hebt gezien. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe koptelefoon bestellen, maar zit je even krap bij kas? Dan ontvang je een melding wanneer de prijs is verlaagd. Daarnaast verzamel je zo ook al je favoriete producten en online shops in een persoonlijk overzicht.

Met Yellowbag hoef je dus niet meer zelf in de gaten te houden wanneer de prijs van een product dat je wilt aanschaffen is verlaagd. Dankzij de zogenaamde ‘price alerts’ krijg je namelijk een notificatie wanneer een opgeslagen product minder kost. Deze meldingen kun je alleen niet oneindig inzetten. Wanneer je een account maakt op de website krijg je 20 alerts gratis. Voor elke vriend die je uitnodigt om mee te doen, per mail of via een link die je kunt kopiëren, krijg je 10 nieuwe price alerts.

Yellowbag price drop iPhone

Naast het zoeken naar de laagste prijzen, kun je Yellowbag ook gebruiken om producten en webwinkels te verzamelen zodat je ze in een overzicht terug kunt vinden. Om een product op te slaan druk je op de Product-pagina op het plus-icoon. Vervolgens plak je de link naar het product dat je in een webwinkel gevonden hebt. Yellowbag herkent de productnaam en prijs, en voegt deze samen met een afbeelding toe aan je overzicht. Ook de webshops voeg je toe door de link naar de pagina te plakken en op te slaan. Zo ontstaat er als een ware een persoonlijk adresboek van webwinkels, zodat je nooit lang hoeft te zoeken als je er nog eens een aankoop wilt doen. Volgens oprichters Paul Aelen en Jasper van Elferen kun je 93% van alle webwinkels wereldwijd bijhouden via de website.

De app van Yellowbag voor iOS is nog niet te downloaden, maar zal binnenkort in de App Store verschijnen. Tot die tijd kun je nog gebruik maken van de website om producten en webwinkels aan je persoonlijke overzicht toe te voegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2015, 10:15
Categorie Apps
Onderwerp shoppen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.