IKEA vestiging.

Visualiseer je woning: IKEA komt met nieuwe shopping-app in Nederland

Nederland krijgt de primeur

IKEA brengt binnenkort een nieuwe shopping-app uit, waarmee je rechtstreeks vanaf je iPhone kan winkelen. Momenteel kan dat nog alleen via de website, maar de nieuwe app biedt allerlei extra mogelijkheden. Zo bekijk je de meubels in je eigen woning.

Als je nu iets wil bestellen bij IKEA, moet je daarvoor naar een vestiging of naar de website. De huidige mobiele app toont wel het assortiment, maar is nu vooral een boodschappenlijstje voor het winkelen in de winkel. In een interview met Reuters laat IKEA’s digitale baas Barbara Martin Coppola weten dat ze werken aan een gloednieuwe app waarmee je kan winkelen. De app komt als eerste naar Nederland.

Nieuwe IKEA shopping-app op komst

Met de app bekijk je straks niet alleen het complete assortiment, maar je vult ook de afmetingen van bijvoorbeeld je woonkamer in. Dankzij deze functie kun je filteren op meubels die in jouw woning passen, waarbij je ook kan selecteren op verschillende stijlen. IKEA brengt de app binnenkort uit en begint daarmee in Nederland en Frankrijk. Andere belangrijke regio’s volgen rond het einde van het jaar.

In 2017 bracht IKEA al de IKEA Place-app uit. Dankzij augmented reality kun je een selectie van je meubels in je eigen woonkamer plaatsen. Zo weet je dus of die ene stoel wel mooi staat bij je huidige bank. Of deze functie ook in de nieuwe shopping-app komt, is nog niet helemaal duidelijk.

Wel krijgt de app een andere AR-functie om te gebruiken in kleinere winkels. Door de camera van je iPhone te richten op bijvoorbeeld een stoel, kun je andere kleuren en materialen bekijken. IKEA wil in de toekomst kleinere winkels openen die niet het volledige assortiment hebben staan. Deze app moet daar dus bij helpen, zodat je toch een beeld krijgt hoe alle beschikbare versies eruit zien.

Bestellingen kun je dus uiteindelijk rechtstreeks vanuit de nieuwe app doen, zowel vanuit de winkel als vanuit huis. Wanneer de app precies beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.