Yahoo! Mail geoptimaliseerd voor de iPad

Yahoo! heeft een vernieuwde interface voor Yahoo! Mail geïntroduceerd die geoptimaliseerd is voor de iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

YahooYahoo! heeft gisteren een nieuwe interface voor Yahoo! Mail geïntroduceerd, die volledig geoptimaliseerd is voor de iPad. Yahoo! treedt hiermee in de voetsporen van Google, dat Gmail eerder al van een iPad-specifieke interface voorzag. De nieuwe interface is gebaseerd op HTML5, volgens Apple de nieuwe standaard voor iPad-webapplicaties.

De nieuwe interface lijkt veel op de nieuwe Mail-interface van Apple’s eigen MobileMe, maar wel in de vertrouwde huisstijl van Yahoo!. Het bestaat uit twee panelen om berichten en de inhoud ervan weer te geven. Fotobijlagen kunnen als preview of op volledige grootte worden bekeken. Ook nieuw zijn zoekopties voor volledig zoeken, evenals persoonlijke en ‘slimme’ mappen.

Yahoo! Mail op de iPad

Daarnaast is de mogelijkheid om berichten offline te cachen toegevoegd, zodat mailtjes ook zonder internetverbinding toegankelijk zijn en doorzocht kunnen worden. Dit is met name handig voor de WiFi-gebruiker die, in tegenstelling tot de 3G-gebruiker, niet voortdurend over een internetverbinding beschikt.

De nieuwe Yahoo! Mail is per direct wereldwijd beschikbaar voor iedereen die een iPad heeft via mail.yahoo.com (vanuit Safari). Met de release gaat Yahoo! echter niet op zijn lauweren rusten: in de aankomende tijd komen er nog nieuwe features bij en wordt de performance verder verbeterd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:32
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen cache, e-mail, facebook, game, gmail, mobileme, sdk, voicemail, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.