xavion app

Met de Xavion iPad-app zet je een vliegtuig veilig aan de grond

Met Xavion kun je een vliegtuig in een noodsituatie veilig aan de grond zetten. Xavion kent het vliegtuig en weet het dichtstbijzijnde vliegveld.

Stel dat je in een vliegtuig zit en dat er plotseling een probleem optreedt. Er is een motor uitgevallen of de piloot is onwel geworden. Deze iPad-app kan dan levens redden, omdat je niet handmatig een noodlanding hoeft te maken. De Xavion-app werkt via de autopilot, zoekt het meest veilige vliegveld in de buurt om te landen en vliegt er zelfstandig naartoe. Eventueel kan Xavion een open veld zoeken, waar je het vliegtuig veilig aan de grond kunt laten zetten.

Tijdens het vliegen houdt de app constant in de gaten welke vliegvelden er in de buurt zijn op de vliegroute. De ingebouwde barometer van de iPad houdt bovendien de luchtdruk en de temperatuur in de cabine in de gaten. Gaat er iets mis, dan pak je de app en maak je via Wi-Fi verbinding met de automatische piloot. De app toont meteen een geanimeerde kaart op het scherm en geeft je de mogelijkheid om nog wat bij te sturen in noodsituaties. Je krijgt meteen de geschatte aankomsttijd en brandstofverbruik op verschillende hoogtes te zien, zodat je kunt kiezen tussen de snelste of meest efficiënte landing.

xavion-cockpit

Xavion is niet een app die je zomaar even installeert omdat het leuk is. Er hangt namelijk een behoorlijk prijskaartje aan: je betaalt $20 per maand of $200 per jaar. De app werkt samen met X-Plane van dezelfde ontwikkelaar. Xavion houdt rekening met het worst case scenario, zodat je dat zelf niet hoeft te doen. Hij kent de eigenschappen van jouw vliegtuig en van het terrein waar je boven vliegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2014, 14:06
Categorie Apps
Onderwerp vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.