iKids week 23: Dr. Panda’s Klusjesman, SpongeBob en Bridgy Jones

Deze week in de rubriek iKids: Dr. Panda's Klusjesman (educatief), SpongeBob (stad bouwen) en Bridgy Jones (game).
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Dr. PandaDeze keer zien we in de wekelijkse rubriek iKids een held terug die ouder is dan de kinderen voor wie deze rubriek bedoeld is. SpongeBob doet al mee sinds 1999 en laat weer van zich spreken in een gloednieuwe game met de bekende onderbroekenlol. Hij is zo’n kinderheld die ouders stiekem ook wel geinig vinden. Speel dus gerust mee! Verder in deze aflevering van iKids: Dr. Panda’s Klusjesman en een treinenspel met de naam Bridgy Jones.

Dr. Panda’s Klusjesman

Dr. Panda is een kwaliteitsmerk voor kinderen op de iPad. De knuffelbare hoofdpersoon ging eerder naar het ziekenhuis, de schoonheidssalon en de supermarkt. De apps zijn altijd een aanstekelijke combinatie van educatie en spel voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze keer speelt Dr. Panda een klusjesman en ga je timmeren, bouwen en repareren. Bouw je bijvoorbeeld een bed, dan zaag je eerst een plank, takel je daarna de onderdelen op elkaar en geef je met een hamer een tik op de spijkers zodat de boel bij elkaar blijft.

De app is zo gemaakt dat kindern altijd weten wat ze moeten doen. Het menu bestaat uit een slaapkamer waarin je vanzelf dingen wilt aanraken – gesproken en geschreven tekst kom je niet tegen. Tik bijvoorbeeld op de kast en je weet door de voorgeschotelde kwasten meteen dat je aan een verfklus begint. Ligt er een gebroken vaas, dan ga je vanzelf aan de slag met de scherven en leg je ze als een puzzel weer in de goede positie. Dr. Panda komt steeds zelf voorbij voor een high-five als je de opdracht goed hebt uitgevoerd.

Downloaden: Dr. Panda’s Klusjesman (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

SpongeBob: Mijn Bikinibroek

SpongeBobSpongeBob: Mijn Bikinibroek is een bouwspel in de stijl van Simpsons en Skylanders: Lost Island. De fans van de vrolijke pratende spons zullen veel uit de tekenfilmserie herkennen. In Bikinibroek ga je zijn Ananashuis verhuizen, je krijgt een baantje bij de Krokante Krab en bouwt je eigen onderwaterstad op. Telkens komen er nieuwe activiteiten, personages, gebouwen en versieringen bij.

In de Krokante Krab kun je eten bereiden voor de bewoners van Bikinibroek, waarmee je nieuwe en zeldzame recepten verdient. SpongeBob: Mijn Bikinbroek is een simpel maar vermakelijk spel met bekende gezichten als Patrick, Octo, Sandy en Plankton – veel leuks voor de SpongeBob-fans. Het spel heeft ook nog eens Nederlandse teksten. Vergeet niet dat SpongeBob: Mijn Bikinbroek gebruikmaakt van in-app aankopen, waar de makers zelf ook een waarschuwing voor geven bij het opstarten van het spel.

Downloaden: SpongeBob: Mijn Bikinibroek (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Bridgy Jones

Bridgy JonesDe term Bridgy Jones is een woordspeling die waarschijnlijk alleen ouders begrijpen, maar de inhoud van het spel is wel degelijk geschikt voor kinderen. Vooral creatieve jonge spelers die graag van alles en nog wat bouwen zullen Bridgy Jones weten te waarderen. Het doel is een bouwwerk maken waar een locomotief overheen kan rijden. Zorg dat de onderdelen op de juiste manier worden verbonden en loods het treintje over ravijnen en rivieren.

In eerste instantie gaat het alleen nog om de locomotief veilig naar de andere kan loodsen, maar uiteindelijk komt daar een doelstelling bij die vooral bij jonge kinderen een schot in de roos is: een flinke botsing veroorzaken. Maak een bouwwerk, laat je voertuig eroverheen razen en lanceer hem om een enorme rotzooi te veroorzaken. Als dat nog niet genoeg is heeft het spel 32 levels met 120 missies en allerlei geheime extraatjes.

Downloaden: Bridgy Jones (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:04
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.