Windows 7 krijgt multitouch

Multitouch, daarvoor moest je toch bij Apple zijn? Vanaf volgend jaar niet meer, want Microsoft heeft de eerste officiële details laten zien van Windows 7 en daarin is voor het eerst ondersteuning voor een touch interface. Windows 7 wordt de opvolger van Windows Vista, het besturingssysteem waar meer dan vijf jaar aan is gewerkt. Zo’n […]

Multitouch op Windows 7Multitouch, daarvoor moest je toch bij Apple zijn? Vanaf volgend jaar niet meer, want Microsoft heeft de eerste officiële details laten zien van Windows 7 en daarin is voor het eerst ondersteuning voor een touch interface. Windows 7 wordt de opvolger van Windows Vista, het besturingssysteem waar meer dan vijf jaar aan is gewerkt.

Zo’n tweeënhalf jaar na de lancering van Windows Vista vindt Microsoft het alweer tijd voor een opvolger: vanaf eind 2009 is Windows 7 verkrijgbaar. Het besturingssysteem krijgt net als de iPhone de mogelijkheid om met meerdere vingers tegelijk het scherm aan te raken. Dat werd gedemonstreerd op de conferentie All Things Digital van de Wall Street Journal, waar Steve Ballmer en Bill Gates de nieuwe technologie gezamenlijk presenteerden.

Piano“We zien aanraakschermen overal: op touch pads van laptops, mobiele telefoons, afstandsbedieningen, GPS-apparaatjes en meer. Maar het wordt nog aantrekkelijker wanneer deze ervaring op een breed scala aan Windows notebooks en PCs beschikbaar komt”, zegt Chris Flores, productmanager voor Windows in zijn blog.

In de Tablet-editie van Windows XP en Windows Vista zat overigens al ondersteuning voor aanraakschermen, maar nog niet voor multitouch. Hieronder is een video te zien, waarin multitouch wordt gedemonstreerd. Met als op de iPhone kun je met twee vingers pinch en zoom doen op foto’s. Je kunt de foto’s ook roteren met je vingers. En inderdaad: een piano hebben ze ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2008, 13:40
Categorie Apple
Onderwerpen multitouch, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.