Wel of geen speciaal Apple-evenement eind februari?

Linkin Park gaf afgelopen donderdag een optreden in de Apple Store in Soho, New York. Is het speciale Apple-evemenent dat eind februari zou plaatsvinden voorbij, of komt er nog een aankondiging van Apple?

Apple Store Soho New YorkLinkin Park gaf een optreden in de Apple Store in Soho New York, wat voor Mac Rumors meteen reden was om aan te nemen dat het langverwachte ‘geheime’ Apple-event eind februari helemaal niet meer gaat plaatsvinden. Er zijn geen persuitnodigingen verstuurd terwijl Apple normaalgesproken een week van tevoren de media waarschuwt. Hoe het gerucht kon ontstaan is makkelijk na te gaan: een filmbedrijf zocht nieuw personeel voor een groot evenement, eind februari. Omdat het betreffende filmbedrijf, Mira Mobile Television, vaak door Apple wordt ingehuurd om grote evenementen te verslaan, werd daaruit geconcluceerd dat het om de lancering van de iPhone SDK zou gaan.

De show van Linkin Park vond plaats in één van de drie Apple Stores in New York. Er werden zes nummers gespeeld, die in een toekomstige iTunes-release worden opgenomen. Sommige websites zagen de komst van Linkin Park naar New York als hét bewijs dat de band het speciale Apple-event zou komen opluisteren. Dat bleek niet het geval: de band gaf alleen een optreden en van aankondigingen was geen sprake. Komende zondag is er alweer een optreden bij de Apple Store in Soho: dan treedt Maroon 5 op en ook dan is de kans klein dat Apple iets zal aankondigen. Maroon 5 zal een 1 uur durend, deels electrisch en deels akoestisch optreden verzorgen, met materiaal van hun laatste album ‘It Won’t Be Soon Before Long’.

Ondanks deze verrassingsoptredens zal Apple toch vóór eind van de maand iets moeten doen: Steve Jobs kondigde op Macworld aan dat de iPhone SDK in ieder geval in februari 2008 gelanceerd zal worden. Apple heeft nog precies een week de tijd om de kit aan te kondigen of om te laten weten dat de SDK wordt uitgesteld.

Wie afgelopen donderdag niet bij het optreden van Linkin Park in de Apple Store kon zijn: hieronder is een korte compilatie te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2008, 19:03
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen event, muziek, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.