Waze-navgatie-app-iPhone-ETA-versturen.png

Waze krijgt widget voor snel navigeren naar thuis en werk

De gratis navigatie-app Waze heeft nu een widget waarop je de ETA ziet als je naar je huis of naar je werk rijdt.

Waze iPhone iPad navigatie-appDe populaire gratis navigatie-app Waze is voorzien van een widget onder iOS 8. Daarmee kan je snel zien hoe laat je thuis bent als je nu vertrekt naar je thuisadres, werkadres of andere bestemming. Met een tik zet je de navigatie aan. Voor de nieuwe functie moet je de bestemmingen vanzelfsprekend eerst invoeren in de applicatie die eigendom is van Google. Tijdens het rijden kan je met dezelfde widget je verwachte aankomsttijd doorsturen naar vrienden, collega’s of familie.

Waze versie 3.9.2 zet hard in op het versturen van je zogeheten ETA. Ook in de applicatie is het eenvoudiger dan ooit om een ‘Ik ben onderweg’ bericht te versturen, terwijl je navigeert. De pagina waarop je de locatie kan delen, is opnieuw vormgegeven in de app.

Waze-navgatie-app-iPhone-ETA-versturen.png

Een andere vernieuwing in Waze voor de iPhone en iPad is terug te vinden in de instellingen. De navigatiesoftware biedt een nieuwe optie die ervoor zorgt dat de app automatisch schakelt tussen 2D- en 3D-weergave. Zo kan bij een lange weg bijvoorbeeld een platte kaart worden getoond, zodat je meer inzicht hebt in de lengte van de weg. Bij een drukke stad zou een 3D-weergave die je wat meer diepte en perspectief geeft, weer handig kunnen zijn. De schakeloptie staat standaard ingesteld na de update, maar je kan hem helemaal bovenaan de instellingen terugzetten naar je oude 2D- of 3D-voorkeur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2014, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.