SimCity BuildIt

SimCity BuildIt: je eigen stad bouwen in gratis game

De nieuwe SimCity-game BuildIt staat nu in de App Store. In dit gratis spel bouw je langzaam aan je eigen stad.

SimCity BuildItElectronic Arts heeft vandaag SimCity BuildIt uitgebracht in de App Store. In deze gratis bouwgame ben je de baas over je eigen stad, waarin je problemen met bijvoorbeeld het verkeer moet oplossen om je bewoners zo gelukkig mogelijk te houden.

SimCity BuildIt is een 3D-game, wat betekent dat je de stad van alle kanten kunt bekijken. Hierdoor heeft de game qua design erg veel weg van de SimCity-spellen op de pc. Qua spelstructuur verschilt deze iOS-variant echter flink: SimCity BuildIt is een gratis game met in-app aankopen. Je kunt met echt geld Simgeld kopen, waar je vervolgens bepaalde voorwerpen mee aanschaft of Simdollars binnenhaalt.

SimCity BuildIt in-app aankopen

Daarnaast houd je je in BuildIt bezig met veel specifiekere zaken. Waar je in SimCity voor de pc een woonwijk bouwt door een vak op de grond te tekenen, moet je op de iPhone en iPad bepalen waar je bijvoorbeeld die ene bouwmarkt wil neerzetten. Het geeft je net wat meer controle, maar zorgt er ook voor dat je langer bezig bent om je stad helemaal naar wens uit te bouwen.

De overzetting van SimCity naar een free-to-play-model zal Electronic Arts vertrouwd aanvoelen: ze hebben eerder hetzelfde immers gedaan met The Sims Freeplay. Een game die nog steeds updates krijgt. De toekomst voor SimCity BuildIt lijkt hierdoor hoopvol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2014, 12:03
Categorie Apps
Onderwerp simcity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.