Wat zijn volgens anderen de beste iPhone-applicaties van 2009?

Het is weer zo ver. Het einde van het jaar is in zicht en dan komen de lijstjes er weer aan. Zo ook de lijstjes met beste iPhone-applicaties van het jaar. Een lijstje waarop de applicaties staan die het verschil hebben gemaakt dit jaar.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Het is weer zo ver: het einde van het jaar is in zicht en de lijstjes komen er weer aan. Zo ook de lijstjes met beste iPhone-applicaties van het jaar. Morgen kun je op iPhoneclub zien welke iPhone-applicaties wij zelf de beste van 2009 vonden, maar eerst laten we de anderen aan het woord. The Apple Blog, AppVee en Wired hebben hun lijst al klaar. Ze zijn gebaseerd op alle applicaties die in de App Store te vinden zijn. De Nederlandse website AppsStore.nl heeft daarentegen een lijst gebaseerd op applicaties van Nederlandse makelij. En Apple heeft onder de titel iTunes Rewind een tijdje geleden ook een lijst met de beste apps van 2009 uitgebracht.

Vandaag zetten we de iPhone-applicaties van andere websites op een rijtje, morgen komen de iPhoneclub-auteurs en -moderators aan het woord met hun persoonlijke lijstjes.

The Apple Blog komt met de beste 11 iPhone-applicaties van 2009 verdeeld in 11 categorieën, terwijl AppVee in hun iPhone-applicatielijst van 2009 een top 10 van iPhone-applicaties, een top 15 van iPhone-games en een top 5 van iPhone-innovaties beschrijven. Wired maakte met hun favoriete iPhone-applicaties van 2009 weer een selectie van de 20 beste applicaties van 2009 en verdeelt deze in vier groepen: Productiviteit, Spellen, Reizen en Hobby’s. AppsStore.nl heeft een onderscheid gemaakt naar meest besproken en best beoordeelde apps, allemaal op basis van statistieken van Nederlandse applicaties in de App Store. Het verschil met de andere lijstjes is dat AppsStore uitgaat van harde cijfers en dus geen persoonlijke mening bevat. Een ander verschil is dat AppsStore ook keek naar applicaties die al in 2008 zijn gelanceerd (zoals NU.nl).

The Apple Blog:

rolando iphone

AppVee:

Applicaties:
facebook

Games:
flight control

redlaserInnovaties:

Wired:

beejive imProductiviteit

Spellen
canabalt

Reizen
convert

Hobbiesbest camera

AppsStore.nl

Volgens AppsStore zijn er in 2009 tot nu toe 8.606 keer Nederlandse apps gewaardeerd. Op basis van deze waarderingsgegevens heeft AppsStore een mooie lijst gemaakt van de meest besproken Nederlandse iPhone-apps van 2009:

  1. Uitzending Gemist (gratis) heeft 360 waarderingen en gemiddeld een score van 4.139
  2. Trein (€2,39) heeft 296 waarderingen en gemiddeld een score van 4.666
  3. Belstatus (€ 0,79) heeft 377 waarderingen en gemiddeld een score van 3.154
  4. eBuddy (€2,39) heeft 319 waarderingen en gemiddeld een score van 3.483
  5. Appie (gratis) heeft 216 waarderingen en gemiddeld een score van 4.384
  6. NUnl heeft 204 waarderingen en gemiddeld een score van 4.074
  7. De Telegraaf (gratis) heeft 175 waarderingen en gemiddeld een score van 4.349
  8. Nimbuzz (gratis) heeft 186 waarderingen en gemiddeld een score van 3.828
  9. Rabo iTour (gratis) heeft 298 waarderingen en gemiddeld een score van 2.339
  10. TomTom West-Europa (€79,99) heeft 225 waarderingen en gemiddeld een score van 3.044

Apple

Apple heeft laatst in met iTunes Rewind 2009 ook haar eigen selectie gemaakt van de beste applicaties en games van 2009. Grappig is om hier te zien dat er bijna geen een applicatie uit de lijst van Apple door de gebruikers als beste applicatie van 2009 getypeerd wordt. Bij de spellen zijn er toch wel enkele die ook in de lijst van Apple voorkomen zoals Spider: The Secret of Bryce Manor, Real Racing en Zenonia.

Conclusie

Mooi is om te zien dat iedereen wat anders mooi en bruikbaar vindt. Toch zijn er iPhone-applicaties die hoog scoren in alle beschreven (wereldwijde) lijstjes en dat zijn Dropbox, Rolando 2, Tweetie 2, I Am T-Pain en Doodle Jump. In vrijwel alle lijstjes komen deze applicaties en spellen terug. In de Nederlandse lijst van AppsStore zijn erg veel gratis applicaties te zien. Dat is bij de andere lijstjes niet zo.

Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd wat iPhoneclub nu dé beste applicaties van 2009 vindt. De auteurs en moderators van iPhoneclub hebben daarom eigen lijstjes gemaakt van hun beste applicaties van 2009. Daarover morgen meer.

In deze overzichten zullen ook goede applicaties of spellen ontbreken; het blijft immers een persoonlijke mening. Welk spel of applicatie of applicatie mis jij in bovenstaande overzichten van 2009?! Dit is je kans om dat te laten horen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 0:54
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen applicaties, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.