WakeMate roept usb-lader van slaaparmband terug wegens brandgevaar

WakeMate heeft kopers van de slaaparmband gewaarschuwd dat de meegeleverde usb-lader brand kan veroorzaken. Opladen via de computer is wel veilig.

wakemate armbandWakeMate heeft bekendgemaakt dat de slaaparmbandjes die ze verkopen, gevaarlijk kunnen zijn. De usb-oplader van de WakeMate vertoont mankementen, waardoor er brand kan ontstaan. In minimaal één geval is dat daadwerkelijk gebeurd en de fabrikant heeft gebruikers dan ook opgeroepen om de usb-oplader niet langer te gebruiken en terug te sturen. Opladen via een usb-poort van de computer is wel veilig.

WakeMate is een armbandje die tijdens het slapen je bewegingen in de gaten houdt. Het zorgt ervoor dat je op het juiste moment wordt gewekt: wanneer je je in een niet te diepe slaapfase bevindt en klaar bent om volledig wakker te worden.

Het principe werkt hetzelfde als bij de app Sleep Cycle, met als verschil dat de WakeMate via Bluetooth werkt en je voor Sleep Cycle de iPhone ook in je bed moet leggen. Bij de WakeMate draag je een armband en lees je de gegevens achteraf uit via een iPhone- of Android-app. Het probleem is niet ontstaan omdat het product overhaast op de markt is verschenen, want WakeMate was meer dan een jaar bezig met de ontwikkeling van de armband.

Meer info: Important Safety Notice from WakeMate

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2011, 19:19
Categorie Accessoires
Onderwerpen slapen, sleep cycle, wakemate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.