WakeMate iPhone-polsband helpt je bij het wakkerworden

WakeMate is een polsband die bijhoudt of je in je slaap ligt te woelen. Het bepaalt dan de optimale tijd om je te wekken. De werking is daardoor vergelijkbaar met Sleep Cycle.

wakemateToen Apple iPhone OS 3.0 aankondigde, demonstreerden ze ook een reeks accessoires die fabrikanten konden ontwikkelen. Ik herinner me een bloeddrukmeter en andere medische hulpmiddelen die met de iPhone zouden gaan communiceren, zodat je bijvoorbeeld diabetespatiënten kunt monitoren. De patiënt stuurt wekelijks een logboek naar de arts en die hoeft pas in actie te komen als de metingen afwijken. Veel medische accessoires hebben we nog niet zien verschijnen, maar er is nu toch eentje gesignaleerd: de WakeMate.

Dit is een polsband met slaapanalyse-software. Deze bepaalt net als Sleep Cycle het optimale moment om wakker te worden.

De WakeMate analyseert je REM-cyclus en past daarop het moment van opstaan aan. Het accessoire gebruikt daarvoor actigrafie, een duur woord voor de mate waarmee je in bed ligt te bewegen. Het meet op deze manier je slaapcyclus en bepaalt binnen een zelf ingestelde periode van 20 minuten je optimale moment om wakker te worden. De WakeMate verzamelt ook de slaapgegevens en toont dit in een grafiek. Veel verschil met Sleep Cycle is er eigenlijk niet: ook die meet of je ligt te woelen en maakt je wakker op het optimale moment, maar kiest daarvoor een periode van 30 minuten.

wakemate

De WakeMate is in pre-order te bestellen en wordt vanaf eind deze maand uitgeleverd. Het accessoire wordt wereldwijd gratis verstuurd voor $49,99.

Meer info: WakeMate

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2010, 10:53
Categorie Accessoires
Onderwerpen slapen, wakemate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.