Voorspelling: Apple gaat 107 miljoen iPhones verkopen in 2012

Analist Bill Choi verwacht veel van de nieuwe iPhones. Hij denkt dat Apple dit jaar 84 miljoen iPhones gaat verkopen en in 2012 zelfs 107 miljoen iPhones. Dit zal vooral gebeuren door het uitbreiden van het aantal operators.

iphone_growthNu de nieuwe iPhone eraan komt, zullen de verkoopcijfers zo vlak voor de feestdagen spectaculair stijgen. Het leidt bij allerlei analisten tot nieuwe voorspellingen over het succes van de iPhone. Analist Bill Choi van Janney Capital Markets heeft in de glazen bol gekeken en denkt dat Apple dit jaar 84 miljoen iPhones gaat verkopen. Volgend jaar zal het zelfs 27 procent meer zijn. In 2012 gaan er 107 miljoen iPhones over de toonbank, denkt Choi. Dat heeft te maken met nieuwe overeenkomsten met operators en internationale uitbreiding van de markt. “Er is nog steeds een handvol operators wereldwijd te vinden, die de iPhone nog moeten gaan verkopen. Mogelijke deals met Sprint (52,1 miljoen klanten), T-Mobile (33,6 miljoen klanten), China Mobile (628 miljoen klanten) en andere grote internationale operators zullen een katalysator zijn voor de iPhone-verkopen”, schrijft Choi.

Apple staat op het punt om een enorme winstkraan open te draaien, nu mobiliteit en content samenvloeien. In het derde kwartaal van 2011 verkoopt Apple de iPhone in 105 landen via 228 operators. Als Apple het distributienetwerk verder uitbreidt, op het moment dat de populariteit van de iPhone alleen nog maar toeneemt, kunnen ze daar enorm van profiteren. Choi vindt dat er maar weinig concurrentie van andere smartphone-fabrikanten is, maar dat zal niet iedereen met hem eens zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 15:49
Categorie Apple
Onderwerpen groei, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.