‘Volgende iPhone wordt 15 procent dunner’

De volgende iPhone wordt 15 procent dikker, zo stelt KGI Security-analist Ming-Chi Kuo. Een dunnere touchscreen, batterij en achterkant moeten hiervoor zorgen.

iPhone thinAfgelopen week stelde een analist van DisplaySearch dat Apple van plan is om in-cell schermtechnologie in de volgende iPhone te gebruiken. Een nieuw touchscreen-paneel dat volgens KGI Security’s analist Ming-Chi Kuo kan helpen om de iPhone in totaal 15 procent dunner te maken. Het scherm zou 0,5 millimeter van de dikte afschaven, terwijl de batterij ook 0,5 millimeter dunner moet worden.

Het vervangen van de glazen achterkant met een nieuwe, metalen cover moet ook helpen om de dikte te verminderen. We lazen eerder nog dat Apple een Liquid Metal-achterkant overweegt. De nieuwe iPhone moet volgens Kuo 7,9 millimeter dik zijn, in plaats van de 9,3 millimeter van de iPhone 4S.

Hoewel het beoogde verschil in dikte groot lijkt in onderstaande afbeelding, is een 1,4 millimeter dunnere iPhone in de praktijk niet heel opvallend. Kuo denkt echter dat Apple deze stap wel moet maken, omdat verscheidene concurrenten steeds dunnere smartphones aanbieden.

iPhone 5 dikte

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 9:32
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.